Först ut att kommersiellt använda SIG:s nya förslutning combiMaxx är ledande tyska mejeriet Schwarzwaldmilch. (Bild SIG)

Nytt system för förslutningar till vätskekartongförpackningar

4 mars, 2021ANNONS

Schweiziska förpackningskoncernen SIG har utvecklat och lanserat combiMaxx, som är ett nytt plastbaserat förslutningssystem till dryckesförpackningar i vätskekartong.

SIG skriver att den nya skruvkorksförslutningen har en innerdiameter på öppningen på 25 millimeter, vilket ger ett optimalt produktflöde och enkel hantering. Systemet inbegriper en manipulationssäker öppningsring och möjlighet till läckagesäker återförslutning.

Enligt företaget är den nya förslutningen framtagen efter önskemål från konsumenterna, som vill ha maximal bekvämlighet, samtidigt som den nya förslutningen smidigt och enkelt kan implementeras i kundernas befintliga SIG-fyllningslinjer.

Förslutningen combiMaxx är avsedd att användas på mellanstora och stora varianter av SIG:s existerande kartongförpackningar combibloc Slimline, combibloc Midi och combifit Midi. För att börja använda den nya förslutningen i befintliga fyllningslinjer behöves endast en mindre teknisk uppgradering av existerande förslutningsapplikator och sorteringsenhet, med hjälp av en uppgraderingssats, som SIG tagit fram.

”När det gäller bekvämlighet för konsumenterna är vår combiMaxx-förslutning en verklig ´game changer´ inom livsmedels- och dryckesindustrin”, säger Frederic Faber, regional marknadschef på SIG.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!