AR Packagings nya kartongbaserade livsmedelstråg innehåller mer än 95 procent fiber. (Bild AR Packaging)

Nytt tråg från AR Packaging består till 95 procent av fiber

4 mars, 2021ANNONS

AR Packaging har lanserat ett nytt kartongtråg, avsett för livsmedel som färsk frukt och grönt. Tråget har en skräddarsydd barriär och består till mer än 95 procent av träbaserade fiber.

AR Packaging skriver att man utvecklat tråget mot bakgrund av den strävan att minimera användandet av plast i förpackningar, som är ett viktigt mål för livsmedelsproducenter och –återförsäljare. Till färsk frukt och grönt används idag vanligen tråg tillverkade av jungfrulig eller återvunnen plast, men nu ökar efterfrågan på återvinningsbara fiberbaserade tråg.

”AR Packaging har därför lanserat ett tråg, försett med en tunn produktanpassad barriär, och tillverkat av kartong från certifierat hållbara skogar och med ett fiberinnehåll på 95 procent. Tråget är återvinningsbart som pappersförpackning i de flesta länders återvinningsströmmar”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

De nya trågen, som redan har börjat användas i Tyskland,  är lämpliga för en rad produkter som färska grönsaker, färsk frukt, örter, svamp, med mera.

”Merparten av vår produktutveckling fokuserar på förpackningslösningar, som tillverkas av förnybara material och som är återvinningsbara. Att skifta från plasttråg till våra fibertråg för färska frukt- och grönt-produkter är enkelt gjort och kräver ingen ny tillverkningsutrustning”, säger Philipp Eissner, affärsutvecklingschef hos AR Packaging.

Det nya tråget har ett “oblekt” utseende som gör det enkelt för varumärkesägare att kommunicera förpackningens miljöfördelar till konsumenterna. Både trågets utsida och dess insida kan förses med tryckt grafik och information. För bästa produktskydd och förlängd hyllivslängd kan tråget förses med en förslutningsfilm, som också kan erbjuda extra bekvämlighet i form av ”peel off”-öppning och återförslutning.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!