Smart Pallet Mover är en pallhanteringslösning för automatisering av palltransporter. (Bild Interroll)

Ökad prestanda med Interrolls prisade Smart Pallet Mover

24 juni, 2021ANNONS

Schweiziska automations- och materialhanteringsspecialisten Interroll har utvecklat Smart Pallet Mover – ett prisbelönt flexibelt och modulärt pallhanteringssystem.

Interroll skriver i ett pressmeddelande att deras Smart Pallet Mover ger imponerande fördelar för kunder och användare genom att automatisera arbetsprocesser och undvika manuella aktiviteter i säkerhetskritiska områden. Detta sker genom att Smart Pallet Mover med automatisk hanterar pallens arbetsflöde via buffring, sortering, sekvensering och lyftning vid rätt tidpunkt.

Smart Pallet Mover är ett mobilt och autonomt fungerande materialflödessystem. (Bild Interroll)

Enligt Interroll optimerar man avkastningen på gjorda investeringar (ROI) med Smart Pallet Mover och eliminerar dyra produktionsavbrott samt minskar risken för olyckor under drift.

Smart Pallet Mover är en pallhanteringslösning för automatisering av palltransporter i närheten av tillverkningsmaskiner och för produktionsrelaterade plock- och sekvenseringsprocesser, vilken också kan användas i Industri 4.0-miljöer. Lösningen är utformad för att transportera, sortera och buffra lådor eller pallar, som väger upp till tusen kilo.

Smart Pallet Mover betecknas som ett mobilt och autonomt fungerande materialflödessystem, som kan användas till exempel som ett kostnadseffektivt komplement till eller ersättning för gaffeltruckar eller förarlösa så kallade AGV:er.

Smart Pallet Mover-lösningen består av olika moduler där det i centrum finns en mobil enhet (SM1000 Mover) som kör vid transportbandslösa sektioner och flyttar pallar, som finns där. I lösningen ingår också ett transferfordon (SM2000 Transfer Car) som rör sig på ett spår och kan transportera pallar mellan parallella transportbandssektioner.

Redan innan Smart Pallet Mover lanserades officiellt hade det nya konceptet prisbelönats internationellt. Dels tilldelades lösningen Red Dot Award, Product Design 2021, för sin designkvalitet och grad av innovation, och dels utsågs den som en av finalisterna i 2021 års upplaga av det globalt kända intralogistikpriset Ifoy Award (International Intralogistics and Forklift Truck of the Year Award).

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!