Fem svenska butiker med pantmöjligheter har röstats fram i tävlingen ”Årets Pantbutik”. (Bild Fotograf Crelle)

Ökat intresse för Pantameras omröstning ”Årets Pantbutik”

22 november, 2022ANNONS

Fem svenska butiker har utsetts till vinnare i Pantameras omröstningstävling ”Årets Pantbutik”. Butikerna återfinns från Skåne i söder till Västerbotten i norr.

Pantamera skriver att tävlingen Årets Pantbutik röner rekordstort intresse. I år premieras fem butiker som gör pantupplevelsen till något extra. Butikerna röstas fram av kunderna, som lyfter fram rena pantutrymmen, men också fin service och en stolthet över butiksägare på landsbygden som vågar satsa.

Lil Berger är marknadsförare på Returpack/Pantamera. (Bild Fotograf Crelle)

Tävlingen Årets Pantbutik startades av Pantamera år 2019 och intresset har aldrig varit större än nu. Antalet framröstade butiker ökade från 150 förra året till 204 i år. De fem vinnarbutikerna får en vinstsumma på 20.000 kronor vardera att skänka till valfri välgörenhetsorganisation och i år skänks prispengarna på sammanlagt 100.000 kronor till Barncancerfonden, Min Stora Dag, Rädda Barnen i Ukraina, Sjöräddningssällskapet Käringön och Städa Sverige.

”Det är så roligt att ta del av alla motiveringar. Det finns enormt mycket kreativitet och engagemang runt pant i Sveriges butiker. Vissa satsar på toppmoderna maskiner, andra har en service utöver det vanliga. Några har satsat på extra trevlig inredning, eller möjlighet att panta dygnet runt. Det är bara fantasin som sätter gränser”, säger Lil Berger, marknadsförare på Pantamera.

Här är de fem svenska butiker i Sverige som har fått utmärkelsen Årets Pantbutik (kategorierna grundar sig på de motiveringar som kunderna har skickat in):
Årets fullkomligaste: ICA Supermarket Arons i Hjärnarp, Skåne
Årets flinkaste: Hemköp Ellös på Orust, Bohuslän
Årets hyggligaste: Nelins Livsmedelsbutik i Uppsala, Uppland
Årets värdefullaste: Handlar’n i Nyåker, Västerbotten
Årets modigaste: ICA Supermarket i Mathyttan, Dalarna

Den sistnämnda butiken får utmärkelsen för att man vågat satsa på en supermodern pantmaskin.
”Trots att det är ett litet samhälle så håller butiken en hög standard och är med i tiden”, skriver en kund i motiveringen.

”Smidigt, snabbt, enkelt och fräscht är omdömen som återkommer i nomineringarna. Men även trevligt bemötande och känslan av att butiken är med och skapar stolthet i bygden, när man satsar lite extra”, berättar Lil Berger.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!