Glada chefer firar affärsuppgörelsen. Från vänster Fredrik Sätradahl, VD för Vangby Sweden AB i Jönköping, Jakob Vangby, VD för Vangby A/S i Næstved och Jesper Hall, affärsområdeschef Packaging inom OptiGroup. (Bild Vangby)

OptiGroup köper dansk-svenska förpackningsbolaget Vangby

3 november, 2021ANNONS

Svenska koncernen OptiGroup, som är specialiserade på leveranslösningar till B2B-kunder, bland annat inom förpackningar, har förvärvat 100 procent av aktierna i förpackningsspecialisten Vangby A/S med verksamheter i Sverige och Danmark.

Affären är genomförd inom OptiGroups affärsområde Packaging och innebär en första ingång till den danska förpackningsmarknaden för OptiGroup. Köpeskillingen har inte offentliggjorts.

Vangby, som omsatte 83 miljoner danska kronor år 2020, är en etablerad och komplett leverantör av förpackningsmaskiner. Vangby kommer nu att bli en del av OptiGroup Packaging, men fortsätta att verka under sitt nuvarande varumärke. Sedan 27 år har Vangby har sitt huvudkontor i danska Næstved, men kommer i januari nästa år att flytta till nya och större lokaler i Ringsted.

”Vi förbättrar vår nordiska marknadsposition inom förpackningar”, säger Sören Gaardboe, OptiGroup. (Bild OptiGroup)

OptiGroup skriver i ett pressmeddelande att förvärvet ytterligare kommer att förbättra bolagets möjlighet att förse kunder med innovativa förpackningslösningar och att transaktionen är i linje med OptiGoups tidigare förpackningsrelaterade förvärv i Sverige, Finland och Nederländerna.

”Genom förvärvet av Vangby, kommer vi att ytterligare förbättra vår nordiska marknadsposition för förpackningar, särskilt inom området förpackningsmaskintjänster”, säger Sören Gaardboe, VD och koncernchef för OptiGroup.

”Sedan jag startade verksamheten för 27 år sedan på en vind i Holme Olstrup har Vangby vuxit till att bli en stor aktör på den danska och svenska marknaden för förpackningsmaskiner och förpackningsförbrukningsvaror. Att gå med i OptiGroup är det rätta valet för oss. Företagskulturen passar oss bra och ger oss möjlighet att växa och utvecklas vidare. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta resan som en del av OptiGroup”, säger Jakob Vangby, grundare och ägare till Vangby A/S.

OptiGroup, med huvudsäte i Mölndal, är en europeisk distributionsgrupp, som erbjuder kundanpassade leveranslösningar till B2B-kunder. Koncernens omsättning är i storleksordningen en miljard euro och företaget har ca 1.600 anställda

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!