"Försäljningen av Papyrus i Tyskland ligger i linje med vår strategi att satsa på områden med högre tillväxt”, säger OptiGroups VD och koncernchef Sören Gaardboe.

OptiGroup säljer tyska Papyrus till portugisiska bolaget Inapa

13 augusti, 2019ANNONS

Svenska OptiGroup har sålt sin tyska verksamhet för pappersdistribution, Papyrus Deutschland GmbH & Co. KG, till portugisiska investmentbolaget Investimentos, Participações e Gestão, S.A. (Inapa), som avser att kombinera verksamheten med sitt tyska dotterbolag, Papier Union GmbH.

OptiGroup skriver i ett pressmeddelande att transaktionen ligger i linje med OptiGroups strategi att diversifiera mot områden med högre tillväxt.

”Försäljningen av vår tyska pappersdistributionsverksamhet är ett ytterligare konkret steg i OptiGroups strategi att stärka och proaktivt utveckla affärsportföljen. Under de senaste åren har vi gjort ett flertal strategiska förvärv inom förpackningsprodukter, personlig skyddsutrustning samt städ & hygien. Det frigjorda kapitalet från försäljningen kommer att användas till att vidareutveckla vår bolagsportfölj och accelerera vår omvandlingsresa mot sektorer med högre tillväxt”, säger OptiGroups VD och koncernchef Sören Gaardboe.

OptiGroups övriga Papyrus-bolag utanför Tyskland påverkas inte av affären.

”Marknaden för pappersdistribution i Tyskland har under de senaste åren varit under stor press. Därför är det nödvändigt för traditionella pappersgrossister att omstrukturera och stärka sin plattform och kunderbjudande för att kunna konkurrera framgångsrikt. Vi är övertygade om att kombinationen av Papier Union och Papyrus Deutschland kommer att skapa en starkare plattform för kunder, leverantörer och anställda”, säger Niklas Järbur, affärsområdeschef Printing & Creative Solutions inom OptiGroup.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!