Transparanta etiketter med ”wow”-känsla och holografiska effekter skapas med Kurz nya etikettfilm. (Bild Kurz Group)

”Osynliga” etiketter som ger holografiska ”wow”-effekter

8 september, 2022ANNONS

Tyska Kurz Group har lanserat ett nytt filmbaserat och transparent etikettmaterial som används för att skapa ”osynliga” etiketter med holografiska effekter.

Företaget uppger att det transparanta etikettmaterialet tar etiketter med ”no label”-utseende till en helt ny nivå och ger ”wow”-känsla genom att med ett samspel av färger och färgskikt skapa holografiska effekter.

Kurz skriver i ett pressmeddelande att de transparenta färgerna ger en diffraktiv struktur och ett iögonfallande reflekterande ljusspel. Designen kan övertryckas inline via kallöverföring och användas delvis eller över hela ytor.

Det nya filmmaterialet har fått beteckningen Light Line® inVisible och det ingår i Kurz serie av filmbaserade etikettmaterial under varumärke Light Line®.

”Light Line inVisible representerar en innovativ vidareutveckling av vårt befintliga Kurz-sortiment och förvandlar transparenta etiketter till hisnande, bländande blickfångare”, säger Sabrina Durastante, produktchef för Light Line hos Leonhard Kurz.

Kurz Group är ett ledande internationellt företag inom varmstansning och tunnfilmsteknik. Företaget utvecklar och producerar dekorativa och funktionella skikt applicerade på bärfolie för olika industrier, från förpacknings- och tryckeriindustrin till fordonssektorn samt elektronik-, kort- och textilsektorerna. Kurz tillhandahåller ett omfattande sortiment av produkter för ytbehandling, dekoration, märkning, etikettering, etc. Kurz Group har mer än 5.500 anställda på över 30 anläggningar världen över. Koncernens huvudsäte finns i tyska Fuerth.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!