Karl Fallgren

På Scanpack berättas storyn bakom kylkassen ifoodbag

22 september, 2015ANNONS

Förutom innovationer och nyheter i cirka 500 utställares montrar, kan besökare till årets Scanpack i Göteborg även ta del av ett digert och intressant seminarieprogram.
Ett föredrag, som kan förväntas bli extra intressant, är det som Karl Fallgren, skapare av den revolutionerande papperskassen ifoodbag, ska hålla.
ifoodbag är en matkasse i papper med kyl- och frysfunktion, som håller livsmedel nedkylda i upp till 24 timmar!

Det var 2013, som utvecklingsföretaget ifoodbag, en avknoppning från KTH, presenterade en unik matkasse med inbyggd kylfunktion, som påstods kunna hålla livsmedel nedkylda i upp till ett dygn. Året därpå inleddes omfattande tester hos forskningsinstitutet Innventia och testresultatet visade att kassen klarar att hålla varor, till exempel livsmedel, nedfrysta och kylda i upp till 24 timmar!

Den unika matkassen, som fått namnet ifoodbag, sägs bestå av ett nytt pappersbaserat kompositmaterial, ett system, som håller maten kall samt en ny typ av förslutning. Produkten är i princip färdigutvecklad, men har ännu inte kommit på marknaden. Trots detta har den väckt stort intresse från hela världen och företaget har redan fått in kundbeställningar med förskottsbetalningar på hela årsorder…

På Scanpack kommer innovatören ,entreprenören och ifoodbag-grundaren Karl Fallgren att berätta den intressanta storyn bakom den sensationella matkassen. Han kommer att berätta om bakgrunden och hur konceptet och produkten växte fram. Och han kommer att beskriva teamet bakom produkten, vilken affärsidén är och hur de potentiella kunderna ser ut.

Allt talar för att det blir ett högintressant föredrag – och kanske får  åhörarna också se exempel på den revolutionerande ifoodbagen… Man kan ju alltid hoppas, även om Karl Fallgren och företaget hittills har varit mycket hemlighetsfulla kring  matkassens utseende och inte släppt några bilder eller närmare beskrivningar på den!

Här kan du läsa våra tidigare artiklar om ifoodbag:

Intelligent papperskasse håller maten kall i ett dygn

Papperskassen ifoodbag håller mat fryst i ett dygn!

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!