Packnorth: Nordisk mässpremiär för nya Xeikon etikettpressar

PUBLICERAD: 3 maj 2021
UPPDATERAD: 25 januari

De två nya digitala etikettpressarna CX30 och CX50 från Xeikon visas upp på digitala mässan Packnorth den 10 – 12 maj. På bilden CX30. (Bild Xeikon)|Mats Edén är försäljningsansvarig på etikettsidan för Xeikon i Norden. (Bild Xeikon)

Xeikon visar sitt toner- och inkjetregister med etikettlösningar för publiken på den digital förpackningsmässan Packnorth 10 – 12 maj. De två nya instegsmodellerna CX30 och CX50 med livsmedelsgodkänd toner gör nordisk mässdebut på Packnorth.

”Flertalet kunder för Xeikon är etikettproducenter men de har också lösningar för vikbar kartong och flexibel förpackning, förklarar Mats Edén, försäljningsansvarig på etikettsidan för Xeikon i Norden.

Mats Edén är försäljningsansvarig på etikettsidan för Xeikon i Norden. (Bild Xeikon)

När tillverkaren ställer ut på den digitala mässan Packnorth kommer de att demonstrera tre maskinserier, som tillsammans med toner- och inkjetteknik samt digital förädling tacklar de flesta substrat.

”Huvudfokus kommer att ligga på våra etikettlösningar med vår nya line up med pressar för toner, som är livsmedelsgodkända. Vi visar också vår bläckstråleserie. Eftersom vi är leverantören, som har båda teknikerna är vi en utmärkt partner och rådgivare, när det gäller digitalt förpackningstryck”, säger Mats Edén.

Xeikon CHEETAH2.0 innefattar tonerpressar i fullfärg, anpassade för att skriva ut etiketter, även på strukturerat papper, till förpackningar inom läkemedel, kosmetika, livsmedels- och dryckesindustrin med mera. Dessutom kan CHEETAH-pressarna användas för påsproduktion, så kallade pouches.

På inkjetsidan erbjuder Xeikon sin Panther-serie. Även denna erbjuder möjligheten att ta itu med ett brett utbud av applikationer inom etikettsektorn. Enligt tillverkaren är produktiviteten och färgomfånget som Panther-serien erbjuder ett bra tillägg till etikettproducenter som redan har en tonerpress i drift. Både CHEETAH2.0 och Panther lämpar sig för att komplettera traditionell offset-, gravyr- och flexokvalitet.

Det blir också digital förädling med digitalpressen Xeikon FEU. Utsmyckning med 2D- och 3D-effekter, haptisk foliering, punktskrift eller lack kan göras på en och samma gång – i en körning. Maskinen kan användas för både otryckt och tryckt material.

Tillbaka till CHEETAH2.0-plattformen. I början av året drog säljstarten igång för två nya instegsmodeller, Xeikon CX30 och CX50. Båda pressarna kommer med livsmedelsgodkänt tryck och ligger i mellanskiktet när det gäller kapacitet. Men för den som önskar kan de också uppgraderas till högre hastigheter och större bredd.

Enligt Mats Edén är det viktiga maskinsläpp för Xeikon eftersom företag har olika behov. Han säger att det ger en möjlighet för användare att börja med en mindre modell och sedan uppgradera på plats till högre hastighet eller en bredare maskin när behoven förändras.

Hur har mottagandet varit för instegsmodellerna?

”Mottagandet från marknaden har varit mycket positivt med tanke på de möjligheter dessa nya maskiner har. Vi vill gärna inte definiera kunder och volymer, utan fokuserar istället på vilken position du är i din digitala övergång. Man kan säga att det blir premiär för dessa maskiner för den nordiska mässpubliken under Packnorth”, säger Mats Edén.

Text Claes Nordström

Digitala förpackningsmässan Packnorth pågår 10 – 12 maj 2021.
Mässan är gratis, men kräver registrering, som kan göras HÄR!

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Nedläggning gör det svårare att återvinna vätskekartong i Tyskland

Troligen kommer kapacitet för återvinning av vätskekartongförpackningar att stängas ner i Tyskland inom kort.
julian-hochgesang-mjtq122xaoY-unsplashx

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx