Emballage för att hantera farligt gods i vården

PUBLICERAD: 28 april 2020
UPPDATERAD: 24 januari
Hinken som kan fås infärgad är av polypropenplast och rymmer 32 liter.

Emballator Lagan Plast ser att sjukvården har ett behov av större förpackningar för att enklare kunna hantera restavfall från laboratorier, sprutor och annat material. Nu möter de efterfrågan med ett emballage klassat för farlig godshantering.

Emballator Lagan Plast hade ett lämpligt emballage och i samarbete med Nordisk Emballasje Testing har förpackningen fått ett UN-certifikat och är klassat för farlig godshantering. Förpackningen är framtagen för att möta vårdens behov, speciellt nu under Corona-pandemin.

Samarbete mellan partner

Allt började med en dialog mellan Mattias Arvidsson, som är teknisk support hos oss, Ole Anton Bakke, som är emballageansvarig på Jotun, och Rune Fink på Nordisk Emballasje Testing i Norge, berättar marknads- och försäljningschefen Richard Johansson.

– Bakgrunden var det stora behovet av emballage klassat för farlig godshantering med anledning av Covid-19. Inom vård och omsorg har man efterfrågat större förpackningar för att enklare kunna hantera restavfall från laboratorier, sprutor och annat material.

Kan fås med dekor

Hinken är av polypropenplast, rymmer 32 liter och har bärhandtag för att underlätta hanteringen.

– Plasten är transparent men kan färgas in i rött eller gult som är vanliga signalfärger inom vården. Förpackningen kan också kompletteras med stålgrepe och dekor. De transparenta förpackningarna finns redan i lager, infärgade tillverkas på beställning med kort leveranstid. För oss är det självklart att prioritera de här leveranserna. Det är vårt sätt att bidra, säger marknads- och försäljningschefen Richard Johansson.

Förpackningen tillverkas av Emballator Lagan Plast i Ljungby.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx