Med Cortecs EcoShield Heat Sealable Paper kan man exempelvis skapa förseglingsbara sleeves kring produkter som ska hållas samman. (Bild Cortec)

Papper som kan värmeförseglas och ersätta förpackningsplast

17 augusti, 2022ANNONS

USA-baserade Cortec Corporation – specialister på rost- och korrosionsskyddande material – har utvecklat ett återvinningsbart förpackningspapper, som enkelt kan värmeförseglas och ersätta motsvarande plastbaserade förpackningsmaterial.

Påsar tillverkade av Cortecs värmeförseglingsbara pappersmaterial. (Bild Cortec)

Det innovativa pappersmaterialet har fått namnet EcoShield® Heat Sealable Paper och det är enligt Cortec försett med en självhäftande beläggning som är vattenbaserad och som enkelt kan värmeförseglas. Cortec skriver att när två sidor med den speciella beläggningen läggs mot varandra, bildas effektiva förseglingssömmar när pappret värms. Förseglingsfunktionen tillåter användaren att skapa otaliga skräddarsydda förpackningskonfigurationer som påsar, sleeves, märkningstaggar, produktbandning, etc., etc.

Pappret kan lätt värmeförseglas – även med enkla förseglingsverktyg för hemmabruk. (Bild Cortec)

Enligt Cortec är beläggningen ofarlig och återvinningsbar och pappret, som kan ersätta exempelvis förseglade påsar eller sleeves av plast, kan sorteras i sedvanliga återvinningsströmmar för förpackningspapper. Pappret kan också förses med tryck med logotyper, produktinformation, osv.

Cortec skriver att deras EcoShield® Heat Sealable Paper är lämpligt till förseglad inpackning av ett stort antal produkter, speciellt mindre enheter av bulkartiklar inom gör-det-själv, metallkomponenter, hem- och trädgårdsartiklar, kontorsmaterial, m fl.

”EcoShield® Heat Sealable Paper är ett verktyg som öppnar dörren till en värld av kreativ förpackningspotential och återvinningsbara alternativ till engångsplastpåsar”, hävdar Cortec i ett pressmeddelande.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!