De små ärtskotten kan odlas fram direkt i påsförpackningen. (Bild Schur)

Påsen blir en kruka – odla ärtskott direkt i förpackningen

19 januari, 2021ANNONS

Danska företaget Grow Up Farm lanserar en påsförpackning med små ärtskott, som kan odlas direkt i förpackningen! Produkten heter Eat-Grow-Repeat och den specialutvecklade ståpåsen i plast kommer från Schur Star Systems.

I botten på Schur®Star-påsen finns hampa och små ärtskott. Genom att riva av övre delen av påsen och placera bottendelen på en ljus plats – exempelvis en fönsterbräda – och tillföra vatten (+ lite kärlek) så börjar skotten snabbt växa och bilda läckra ”salladsskott”.

När man klippt av den första skörden av ärtskott, så kan man fortsätta att vattna och då växer en ny skörd upp inom en vecka!

Påsarna med ärtskott packas i en Schur®Star förpackningsmaskin och de kan förvaras en vecka i kylskåp innan man förvandlar dem till ”växtkrukor”.

Den speciella Schur®Star-påsen är tillverkad av monopolyeten och kan efter användning lämnas till plaståtervinning, medan den nedbrytbara hampan och resterna av ärtskotten lämnas till kompostering.

Innan de packas i individuella påsförpackningar odlas ärtplantorna till Eat-Grow-Repeat-produkterna fram i ett vertikalt växthus med fem våningar. I växthuset råder ett helt kontrollerat klimat med konstgjort ljus. Ingen jord används och allt vatten cirkulerar.

Företaget Grow Up Farm och parallellverksamheten Greenow, vilka har sin verksamhet i Ringsted på Själland, bildades redan 1966, då man var pionjärer inom industriell odling av böngroddar.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!