Per Petterson är ny verkställande direktör i plastföretaget Emballator Lagan. (Bild Emballator)

Per Petterson är ny VD för plastbolaget Emballator Lagan

15 februari, 2022ANNONS

Plastbolaget Emballator Lagan, som ingår i Herenco-ägda Emballator Group, har utsett Per Petterson till ny verkställande direktör från den 14 februari.

Emballator Lagana skriver i ett pressmeddelande att för bolaget handlar de kommande åren om tillväxt och att den nye VD:n ska leda företaget mot nya mål.

”Jag är väldigt taggad på att börja och det kommer att bli väldigt kul. Jag kommer till ett väldigt kompetent team och det är en hel del nya saker för mig att lära mig, samtidigt som jag bidrar med mitt ledarskap och erfarenhet”, säger Per Petterson, som de senaste åren arbetat som VD på Rosti GP AB i Gislaved.

En sak som gjorde Per Petterson intresserad av VD-skapet på Emballator Lagan var Herencos och Emballators värderingsfilosofi, som man kallar ”Den gröna påsen”.

”Värderingarna känns väldigt genuina på Emballator och Herenco. Att ha tydliga värderingar är viktigt för att kunna nå de övergripande målen. Vi behöver se till att vi har ett team som strävar mot gemensamma mål”, säger Per Petterson, som också säger att han sedan tidigare kände till Emballator Lagan och företagets LEAN-arbete och att det är ett välskött företag.

”Jag har också hört en hel del om Emballator Innovation Center och jag tror att vi har en möjlighet att skapa något unikt där. Det är väldigt viktigt med bra produktutveckling och att skapa hållbara koncept för våra kunder”, säger den nye VD:n.

Per Petterson kommer, utöver sin roll på Emballator Lagan, även att ingå i ledningsgruppen för Emballator Packaging Innovations och samarbeta med de andra VD:arna i koncernen.

”Per kommer att bli en fin bidragsgivare till vårt VD-team, mycket tack vare hans personlighet och erfarenhet. Han kommer att bli den som tar Emballator Lagan till nästa nivå”, säger Ulf Nicklasson, koncernchef Emballator Packaging Innovations.

——————————————————–

Emballator Lagan utvecklar, producerar och marknadsför plastförpackningar för livsmedel och kemisktekniska produkter i form av hinkar och burkar. Företagets huvudanläggning ligger i småländska Ljungby och man har även en anläggning i skånska Vittsjö.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!