Kjell & Company blir första kund att använda sig av PPS klimatsmarta lagerlådor av återvunnen plast, tillverkade enligt Axjos Greenology-koncept. (Bild PPS)

Perstorp levererar klimatsmarta plastlådor till Kjell & Company

16 december, 2021ANNONS

Perstorp Plastic Systems AB (PPS), som sedan våren 2021 tillhör Axjo Group i Gislaved, levererar nu klimatsmarta lådor av återvunnen plast till teknikföretaget Kjell & Company.

PPS har levererat plastlådor till Kjell & Companys butikslager sedan 2015. I och med att PPS integrerades i plastkoncernen Axjo Group blev man också en del av Axjos hållbarhetskoncept Greenology, vilket resulterat i att man nu kan producera klimatsmarta lådor i linje med Kjell & Companys hållbarhetstänk.

PPS skriver i ett pressmeddelande att man har lång erfarenhet av plastbaserade produkter för materialhantering. I samband med PPS integrering i Axjo möjliggjordes en hållbar produktutveckling genom Greenology Concept med ett lägre koldioxidavtryck och PPS kan nu erbjuda ett produktsortiment tillverkat av återvunna material men med samma höga kvalitet.

”Det var först när PPS blev en del av Axjo som möjligheten att framställa lådor genom Greenology Concept blev genomförbar och Kjell & Company är nu först ut med att välja en låda från Greenology-sortimentet”, förklarar Mats Rabe, CSO på PPS.

Greenology-konceptet handlar om att bidra till ett minskat koldioxidavtryck genom att förändra och påverka logistikkedjan och gå från en linjär process till ett slutet system och samtidigt underlätta för kunderna genom att vara en del av deras cirkulära process. Genom att dra nytta av plastmaterial, som har förbrukat sin livscykel, kan man skapa nya miljömässigt fördelaktiga material med förbättrade egenskaper.

PPS skriver att Greenology-compound är framtidens material och dess egenskaper genererar stora möjligheter för en hållbar process. Greenology-compound består av 100 procent återvunnet material och framställs av råvaror från konsument- (Post Consumer Recycling, PCR) och industriprodukter (Post Industrial Recycling, PIR). Det återvunna materialet blandas enligt egenutvecklade formler mot bakgrund av produkternas egenskaper och användningsområden. Det innebär att produkterna kan användas om och om igen i ett cirkulärt system, som bidrar till smart konsumtion och en hållbar framtid.

”Lagerlådor i Greenology-materialet var ett självklart val”, säger Hadeer Iskander, projektledare på Kjell & Company. (Bild PPS)

”Med ett långsiktigt arbete och med hållbarhet som främsta fokus har vi utvecklat våra Greenology-compound för att vara med och skapa förutsättningarna för våra kunder att minska sin klimatpåverkan”, säger Meliha Suhonjic, Sustainability Devoloper på Axjo.

På Kjell & Company har man alltid legat i framkant när det gäller hållbarhet. Genom komprimerade volymer på förpackningar, kompakta butiker och stor vikt vid energibesparing ser bolaget små delar som skapar helheten. Man menar att all utveckling börjar i de små stegen. Kan man påverka tillverkning och förpackningar, sätta press på leverantörer att agera hållbart och i slutändan få med konsumenterna till att hjälpa bolaget att fortsätta göra hållbara val har man kommit en bit på vägen.

”Hållbarhet är givet i vårt bolag och därför var det självklart att välja lagerlådor i Greenology-materialet”, säger Hadeer Iskander, projektledare på Kjell & Company.

—————————————————-
Efter Axjos förvärv är Perstorp Plastic Systems AB ett dotterbolag inom Axjo Group, men med bibehållet namn. Verksamheten är flyttad till Axjos anläggningar i Gislaved, medan PPS säljkontor finns i Malmö.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!