Brittiska Petainer lanserar PET-kaggen Petainer Keg i Brasilien och på den sydamerikanska marknaden.

Petainer växer och lanserar sina PET-kaggar i Brasilien

5 oktober, 2017

Brittiska Petainer, som producerar stora plastkaggar i PET, vilka kan ersätta traditionella ölkaggar i stål, har startat en fristående enhet i Brasilien.
Petainers etablering i Brasilien är föranledd av den snabbt växande bryggerinäringen i landet och bolagets strategi är att förmå både mindre bryggerier, som producerar hantverksöl (craft beer), och större ölbryggerier att byta ut returkaggarna i stål mot engångskaggar i PET.

Brasilien är den tredje största ölmarknaden i världen efter Kina och USA, och trots den ekonomiska krisen i landet, så ökar försäljningen av hantverksöl med 40 procent per år. Petainer marknadsför sina plastkaggar som ett enklare sätt att transportera öl till försäljningsställena. I stället för att returnera tomma och skrymmande stålkaggar kan användarna istället lämna Petainers kaggar till konventionell PET-återvinning.

”Vi lanserar vår Petainer Keg i Brasilien för att erbjuda bryggerierna kvalitet och en ekonomiskt fördelaktig lösning för att skydda och bevara deras värdefulla öl”, säger Ricardo Leonel Vieira, som utsetts till Petainers Brasilienchef med placering i São Paulo.

N.B.: Petainer har ett svenskt dotterbolag Petainer Lidköping AB. Företaget har sin tillverkningsanläggning på den passande adressen Plastgatan i Lidköping..!

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!