Peter Hammarstedt tillträder den 1 maj som ny VD för Carlsberg Sverige.

Peter Hammarstedt utnämnd till ny VD för Carlsberg Sverige

4 april, 2019ANNONS

Den 1 maj 2019, tillträder Peter Hammarstedt som VD för Carlsberg Sverige. Han efterträder nuvarande VD:n Ted Akiskalos, som blir ny VD för Carlsberg Malaysia.

Nuvarande VD:n Ted Akiskalos blir ny VD för Carlsberg Malaysia.

Peter Hammarstedt började sin karriär i Carlsberg Group på Falcon och sedermera Carlsberg Sverige. Närmast kommer Peter från en chefspost på Carlsberg Groups export- och licensverksamhet.
Mellan 2007 och 2011 var Peter Hammarstedt VD för Carlsberg i Kanada och ansvarade sedan även för USA. 2011 flyttade han till Export & Licence med ansvar för Östeuropa, Asien och Oceanien, och 2012 tog han över hela ansvaret för verksamheten inom Carlsberg Group Export & Licence.

”Efter drygt 10 år utomlands känns det fantastiskt att komma hem och bli VD för Carlsberg Sverige. Under mina år utomlands har jag följt bryggeriets utveckling. Det har varit uppmuntrande att se framstegen inom bland annat ett tydligt varumärkesbyggande, och framgångarna inom craft-, ekologisk- och alkoholfri öl. Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet inom bryggeriverksamheter från flera olika marknader och funktioner, och jag ser verkligen fram emot att träffa teamet och alla Carlsbergare”, säger Peter Hammarstedt.

Peter Hammarstedt kommer att vara placerad i Stockholm och rapportera till Jacek Pastuszka, Executive Vice President Western Europe.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!