”Vi investerar i framtiden

Peterson mångmiljoninvesterar i sina fabriker i Skandinavien

7 september, 2017

Skandinaviska förpackningsproducenten Peterson, med svenska anläggningar i Norrköping och Bäckefors, meddelar att man har inlett ett investeringsprogram på 25 miljoner euro (ca. 240 miljoner kronor)
Investeringarna görs för att främja bolagets tillväxt efter VPK Packaging Groups och Klingeles nyligen genomförda förvärv av Peterson.

I Sverige är det fabrikerna i Bäckefors och Norrköping som får del av satsningen med ca 9 miljoner euro (drygt 85 miljoner kr) i nya maskiner och ny certifiering.

Peterson erhöll nyligen som första företag i Skandinavien den högsta nivån av BRC-certifiering (BRC Global Standard for Packaging and Packaging Materials) för produktionsanläggningarna i Norrköping och i danska Randers. BRC-certifieringen innebär att Peterson klarar de omfattande kraven för produktion av förpackningar för livsmedel- och läkemedel.

”Att erhålla den högsta nivån av BRC-certifiering innebär att vi nu kan erbjuda en lösning för de striktaste kraven inom bland annat livsmedelsindustrin, vilket vi ser som en stor styrka och fördel för Peterson”, säger Dan Johannessen, VD för Peterson i Skandinavien.

Förutom den nya certifieringen moderniseras under hösten anläggningarna i Norrköping och Bäckefors med nya maskiner. Förteget skriver i ett pressmeddelande att den omfattande investeringsplanen i kombination med ny certifiering och moderbolaget i ryggen gör att Peterson nu tar en unik position på den skandinaviska marknaden.

”Investeringarna godkändes strax efter förvärvet i oktober förra året. Vi är stolta över den riktning som företaget går i. Investeringsprogrammet säkerställer att vi verkligen investerar i framtiden, både vår egen och våra kunders”, avslutar Dan Johannessen.

Peterson är en fristående skandinavisk affärsenhet som ägs av VPK Packaging Group och Klingele, två familjeägda företag, som delar både en långsiktig affärsvision och en lång erfarenhet inom hållbart
förpackningsarbete.
Peterson har drygt 600 medarbetare i Skandinavien, med en sammanlagd omsättning på ca 160 miljoner euro. Företaget har produktionsanläggningar i Sarpsborg och Sykkylven i Norge, i Norrköping och Bäckefors i Sverige och i Randers i Danmark. Företagets produkter omfattar bland annat korrugerade förpackningslösningar, displayer, stora lådor och standardiserade lådor. Huvudmarknaderna är mat/jordbruksprodukter, dryck, FMCG, möbler, kosmetika och fordonsindustrin.

 

 

Kontaktuppgifter

Peterson Packaging

Visa sida

Tel +46 11 282300
Skicka epost
Besök webbplats

Box 693
601 15 NORRKÖPING

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!