”Tyvärr har inte rlc packaging-anläggningen i Spreitenbach fungerat som förväntat under en tid”, säger Harald Schulz. (Bild ÅR Packaging)

Planer på verksamhetsflytt hotar 150 jobb hos ÅR Packaging

5 februari, 2020

Lund-baserade ÅR Packaging utreder möjligheterna att optimera verksamheten vid nyligen förvärvade fabriker i Schweiz. Utredningen rör verksamheterna vid företagen rlc packaging group och K+D AG, där ÅR Packaging undersöker möjligheterna att flytta verksamheten vid rlc packagings fabrik Limmatdruck l Zeiler i schweiziska Spreitenbach till K+D AG:s fabrik i schweiziska St. Gallen.

ÅR Packaging utreder möjligheten att flytta merparten av rlc packagings produktion i Spreitenbach till K+D:s anläggning i St. Gallen, som syns på bilden. (Bild K+D AG)

ÅR Packaging skriver i ett pressmeddelande att med förvärven av rlc packaging och K+D har man avsevärt ökat sitt antal av anläggningar i Centraleuropa. Enligt ÅR Packaging har en analys efter de senaste förvärven nu visat på ett behov av att vidta åtgärder i Schweiz och ett alternativ är då att fokusera produktion till K+D:s anläggning i St. Gallen.

”Vi vet att vi kan driva framgångsrika anläggningar i högkostnadsländer som Schweiz under förutsättning att infrastrukturen är effektiv. Men rlc packaging-anläggningen i Spreitenbach har under en tid inte fungerat som förväntat och ett scenario är därför att flytta en betydande del av produktionen till St. Gallen”, säger Harald Schulz, VD och koncernchef för ÅR Packaging.

Att flytta stora delar av produktionen vid Limmatdruck l Zeiler i Spreitenbach skulle leda till att cirka 150 anställda riskerar att sägas upp, vilket enligt schweizisk lag räknas som en massuppsägning.

ÅR Packaging skriver att man noga överväger den negativa inverkan, som kan drabba de cirka 150 anställda i Spreitenbach och att man kommer att erbjuda anställning på andra platser i största möjliga utsträckning.

ÅR Packaging skriver också i pressmeddelandet att serviceenheterna PAS Media och Brandkitchen, som också finns i Spreitenbach, inte direkt påverkas av den pågående utredningen.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!