Axfood bantar plastanvändningen till förpackningar med toa- och hushållspapper av egna varumärkena Eldorado och Fixa. (Bild Axfood)

Plastbantar förpackningar med toapapper och hushållspapper

29 april, 2020ANNONS

Axfood byter förpackningar till toalett- och hushållspappret av de egna varumärkena Eldorado och Fixa, som säljs av bland annat Hemköp och Willys. Plasten blir tunnare samtidigt som mindre plast används kring förpackningarna, när de levereras till lager. Totalt sparas över 15 ton plast om året.

”Varje förändring i förpackningarna gör stor skillnad, inte minst när det gäller varor, som vi säljer stora volymer av”, säger Karin Grönskog, förpackningsutvecklare på Dagab, Axfoods inköps- och logistikbolag.

Förändringen är en del av Axfoods plaststrategi ”rätt plast på rätt plats” som antogs förra året. Den totala mängden plast i den egna verksamheten ska minska med minst 25 procent till 2025. Alla förpackningar till egna märkesvaror ska kunna materialåtervinnas redan till 2022. Senast 2030 ska enbart återvunnen och förnyelsebar råvara användas.

”I första hand försöker vi att byta ut plasten mot andra material. När det inte går, reducerar vi mängden plast genom att tunna ut den, ta bort detaljer eller på andra sätt plastbanta”, säger Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!