I filmen förklarar Scanfills vice VD Oscar Hugoson hur spiralekonomi kan tillämpas på plaståtervinning. (Bild ur Scanfills film)

Plastföretaget Scanfill slår ett slag för ”spiralekonomi”

3 september, 2020ANNONS

Plast kan rädda vår framtid och spiralekonomi skapar möjligheten för det. Det menar Ystadbaserade plastföretaget Scanfill, som nu gjort en film, där man visar hur begreppet spiralekonomi kan användas för effektiv återvinning och återanvändning av plast.

Spiralekonomi innebär att man tar tillvara på material, som redan finns, och låter det som är skräp för en industri bli en värdefull råvara för en annan. Tillvägagångssättet kan användas i flera led vilka bildar en ”spiral” av återanvändning och återvinning.

Schematisk skiss som visar hur begreppet spiralekonomi kan tillämpas på plastprodukter och plaståtervinning. (Bild Scanfill)

Hos Scanfill anser man att spiralekonomi är lösningen på de problem kring plast och miljöpåverkan, som nu dominerar debatten.

”Vi arbetar med spiralekonomi som ett gemensamt projekt där exempelvis en använd förpackning kan återvinnas till en bildel, för att så småningom kunna bli en blomkruka för att till slut leva vidare som en designerstol”, säger Oscar Hugoson, vice VD i Scanfill.

Företagets nyproducerade film visar vilka möjligheter som ges av ett öppet tankesätt, till skillnad från ett slutet kretslopp där en förpackning måste återvinnas till en ny förpackning.

”För oss på Scanfill är återvinning aldrig slutet på kedjan. Det är början på någonting nytt”, säger Oscar Hugoson.

Se Scanfills film HÄR

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!