Amerplasts plastbärkasse ESSI är ett exempel på cirkulär ekonomi.

Plastkassen ESSI ett konkret exempel på cirkulär ekonomi

8 juni, 2017

Finska Amerplast har tillsammans med Fortum Recycling & Waste Solutions lanserat plastbärkassen ESSI, som är ett konkret exempel på cirkulär ekonomi. Plasten kommer uteslutande från återvunnet material och merparten består av plast från finska hushåll.

Plastkassen betecknas som CO2-neutral, med ett koldioxidavtryck som är betydligt mindre än det hos traditionella bärkassar i detaljhandeln i dag, inklusive pappers- och tygpåsar.

 Den insamlade plasten bearbetas med hjälp av senaste teknik hos Fortum Recycling & Waste Solutions och omvandlas till högkvalitativ återvunnet plastgranulat under varumärket CIRCO®, vilket sedan kan användas av plastbearbetande företag till olika plastprodukter.

”Det är spännande att vara en del i ett verkligt exempel på cirkulär ekonomi. Nu har vi den nödvändiga infrastrukturen för återvinning och tillverkning av plastkassar från konsumentavfall. Om vi vill kan vi lämna alla andra plastkassevarianter bakom oss i morgon dag!”, säger Amerplasts VD Børge Kvamme, som också betonar att det är viktigt att det cirkulära konceptet används även i andra flexibla förpackningsapplikationer och på så sätt visar vägen för fler miljövänliga plastförpackningar.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!