Garçon Wines platta vinflaska levereras direkt hem i kundens brevlåda, förpackad i ett elegant wellpappschatull från DS Smith.

Platt vinflaska i PET vann pris i World Food Innovation Awards

18 september, 2019ANNONS

Garçon Wines platta vinflaska i PET, som levereras i wellpappförpackning från DS Smith, har vunnit pris i prestigefyllda tävlingen World Food Innovation Awards 2019.

Runda flaskor slösar utrymme. Och är de av glas så är de dessutom tunga. Med andra ord, de fungerar dåligt i en värld där volym och transportvikter är direkt avgörande för jordens framtid. Företaget Garçon Wines har tillsammans med DS Smith löst problemet med elegans. Och nu vunnit pris i prestigefyllda tävlingen World Food Innovation Awards 2019. (Vi har tidigare skrivit om Garçon Wines platta vinflaska – LÄS HÄR!)

Den platta flaskan av återvunnen PET väger nästan ingenting. Och med sin slimmade form sparar den nästan hälften av utrymmet jämfört med en rund flaska. Ändå behåller den alla signaler om ett gott kvalitetsvin.

För att hitta den bästa förpackningen, både för hemleverans av enstaka flaskor och för distribution och transport av flera flaskor, inledde Garçon Wines ett samarbete med förpackningsbolaget DS Smith. Genom hela projektet löpte en röd tråd, där allt handlade om klok resursanvändning, innovativ design och fortlöpande återvinning.

I den här wellpapplådan får tio platta vinflaskor plats – varje millimeter är utnyttjad och mer än dubbelt så många flaskor får nu plats på en pall.

Första steget handlade om enstycksförpackningar i miniwell, avsedda för e-handel och med leverans direkt i kundens brevlåda. Lösningen blev ett slimmat schatull med vinet elegant exponerat.

Nästa utmaning gällde bredare distributionskanaler och flera flaskor i varje förpackning. Här skapades en låda för tio flaskor – där varje millimeter av utrymmet är utnyttjat. Resultatet innebar att mer än dubbelt så många flaskor fick plats på varje pall.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!