Svenska etikettlevrantöären Interket AB i Helsingborg har investerat i Xeikons nyaste digitala etikettpress CX300, med Cheetah 2.0-teknologi. (Bild Xeikon)

Premiär för digitalt etikettryck hos Interket AB i Helsingborg

11 maj, 2020ANNONS

Svenska Interket AB har investerat i Xeikons nyaste etikettpress CX300. Investeringen innebär premiär för Helsingborgsföretaget inom digitalt etikettryck.

Xeikon CX300, som ersätter modellen CX3, är baserad på andra generationen av Xeikons egenutvecklade teknologi Cheetah och är den senaste i Xeikons utbud av digitala tonerbaserade etikettpressar.

”Vi är stolta över att nu kunna erbjuda våra kunder självhäftande digitaltryckta etiketter. Pressen kompletterar vår befintliga maskinpark av konventionella etikettpressar och tillgodoser behoven för vår marknad genom att möjliggöra korta arbeten med variabel design och tillgodose våra kunders behov av kampanjer, etc.”, säger Stefan Gustafsson, VD på Interket AB.

CX300 med Cheetah 2.0-teknologi har en maximal tryckhastighet på 30 meter i minuten på substratbredder upp till 330 millimeter. Rotationstryck med variabel repetitionslängd gör att etikettdimensionen inte påverkar hastigheten och faktiskt gör det möjligt att trycka etiketter som är mer än en meter i längd, om behovet skulle uppstå. Upplösningen är 1200 x 3600 dpi. (Läs mer om Xeikon CX300 HÄR!)

”Den här investeringen vidgar vår produktportfölj till såväl befintliga som nya kunder och erbjuder den flexibilitet, variation och prestanda, som kunderna vill ha. Spännande tider väntar oss på Interket AB!”, avslutar Stefan Gustafsson.

——————————–
Interket AB ingår i etikettkoncernen Interket Group, som har huvudkontor och bas i Danmark samt dotterbolag i Nederländerna, Storbritannien, Sverige och Tyskland. Koncernen producerar etiketter till ett flertal användare inom områden som livsmedel, drycker, hygien, hälsa, kemiska produkter, säkerhet, logistik, m fl.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!