Sealed Air® QuikWrap Nano har en dispenserlåda som innehåller 61 meter expanderande kraftpapper med honeycomb-struktur och silkespapper. (Bild Sealed Air)

Premiär för Sealed Air inom pappersbaserade förpackningar

27 oktober, 2022ANNONS

Globala förpackningskoncernen Sealed Air har för första gången lanserat pappersbaserade skydds- och stötdämpande förpackningssystem, avsedda att möta en växande efterfrågan från e-handel och andra företag med låg eller medelhög volym.

Sealed Air skriver i ett pressmeddelande att de nya system – Sealed Air® QuikWrap Nano och Sealed Air® QuikWrap M – ger användarna en liten och färdig pappersförpackningslösning som är lätt att använda. Systemen kräver ingen elektricitet eller underhåll och innebär mycket liten eller ingen montering.

Båda systemen producerar ett dubbelt lager FSC-certifierat kraftpapper med honeycomb-struktur och silkespapper för att förbättra produktskyddet. Papperet är 100 procent återvinningsbart och dispenseras med en ”tear and hold”-teknik för snabbare och säkrare drift utan behov av sax.

Systemen är idealiska för små och medelstora företag som vill ha en lättanvänd, platsbesparande och effektiv skyddande pappersförpackningslösning. De tar liten plats, vilket gör dem idealiska för mindre utrymmen och med sina färdiga dispensrar blir det möjligt för förpackningsverksamheten att vara igång på nolltid”, säger Andrea Questa, EMEA e-Grocery Solutions Manager på Sealed Air.

Sealed Air® QuikWrap Nano är det minsta dubbla pappersförpackningssystemet på marknaden och är lämpligt för företag med mindre volymer. Systemet har en dispenserlåda som innehåller 61 meter expanderande kraftpapper med honeycomb-struktur och silkespapper. Dispenserlådan och silkespappret kan specialtryckas för att skapa varumärkesmöjligheter. När systemet är tomt kan hela dispensern återvinnas.

Sealed Air® QuikWrap M har en metallställning som håller de 1.700 meter långa rullarna med kraftpapper och silkespapper. (Bild Sealed Air)

Sealed Air® QuikWrap M har utformats som ett enkelt påfyllningsbart system för företag med medelstora volymer. En lätt men ändå robust metallram används för att hålla större, 1.700 meter långa, rullar av det expanderande kraftpappret med honeycomb-struktur och silkespapper.

”Båda systemen producerar snabbt två lager skyddande material. Det expanderande honeycomb-pappret ger dämpning, medan silkespappret skyddar mot repor. Tillsammans bidrar detta till att förbättra den övergripande kundupplevelsen under uppackning, eftersom produkterna är bättre skyddade”, säger Andrea Questa.

Sealed Air har också lanserat en ny Modular Pack Station, som gör det möjligt för företag att spara utrymme genom att mer ergonomiskt organisera både papper och luftkuddar. Med hjälp av en rad olika bords-, hyll- och fästalternativ kan Modular Pack Station modifieras så att den passar operatörens krav och förbättrar effektiviteten. Modular Pack Station finns i en enkel, dubbel eller skräddarsydd konfiguration och kan utökas, när företag växer. Ett brett utbud av Sealed Airs förpackningssystem för utfyllnad, inslagning och stötdämpning kan användas i Modular Pack Station.

————————————————————-
Globala förpackningskoncernen Sealed Air har sitt huvudsäte i Charlotte, North Carolina, USA. Företaget producerar och marknadsför främst skyddande förpackningslösningar inom livsmedel, e-handel, etc. Bolagets globala varumärken inbegriper bland annat Cryovac, Sealed Air, Autobag, Bubble Wrap och SEE Touchless Automation.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!