Europas första digitaltryckta choklad- och konfektyraskar i falskartong från Stora Enso.

Premiär i Europa för digitaltryckta konfektaskar

3 februari, 2015ANNONS

Stora Enso kommer att leverera kartongmaterialet till Europas första digitala tryckpress avsedd för choklad- och konfektyraskar.
Det är det tyska tryckeriföretaget Pfäffle GmbH & Co. KG från Stuttgartområdet som nu installerat en HP Indigo 30000 digital tryckpress, vilken ska användas för tryck på falskartong för choklad- och konfektyrsegmentet.

Stora Enso skriver i ett pressmeddelande att företagets tekniska experter tillsammans med Pfäffles personal genomfört ett antal testkörningar under de senaste månaderna, vid vilka även representanter från ledande chokladproducenter och detaljhandelsvarumärken deltagit.

Vid testkörningarna bestämde man bästa möjliga körbarhet och tryckkvalitet på utvalda tryckmaterial, vilka omfattar Stora Ensos kartongkvaliteter Ensocoat, Performa, Tambrite och CKB. Arkstorleken som används i pressen är 75 x 53 cm.

”Vi har fått mycket positiv respons från kunderna och en del av produkterna finns redan på butikshyllorna. Vi är mycket stolta över att varumärken som Lindt, Galeria Kaufhof, Hachez med flera har valt oss”, säger Pfäffles VD Detlef Behrens.

Pfäffles digitaltryckta förpackningar uppfyller bestämmelserna för livsmedelskontakt. Stora Ensos kartongmaterial för känsliga produkter som choklad och konfektyr är lukt- och smakneutrala och dessutom är alla färger som Pfäffle använder i den nya pressen livsmedelsgodkända. Företaget dessutom gjort egna tester i samarbete med ett laboratorium i Schweiz.

”Vi kan leverera digitalt tryckta askar som till kvaliteten motsvarar offsettryckta förpackningar och som uppfyller livsmedelsbestämmelserna”, säger Detlef Behrens.

De digitaltryckta choklad- och konfektyraskarna  presenteras vid Stora Ensos monter H-020 på konfektyrmässan ProSweets 2015 i Köln, som pågår till och med den 4 februari.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!