Under varumärket Essential Pour lanseras olika fruktjuicer i Ecoleans enliters Air Aseptic-förpackningar på dryckesmarknaden i USA. (Bild Ecolean)

Ecoleans förpackningar gör debut på marknaden i USA

29 april, 2019ANNONS

Helsingborgsbaserade Ecolean gör nu debut på den eftertraktade USA-marknaden! Premiären sker med hjälp av livsmedelsföretaget Country Pure Foods, som lanserar fruktjuicer under varumärket Essential Pour i Ecoleans lätta och flexibla aseptiska förpackningar.

Country Pure Foods producerar olika fruktbaserade drycker samt fungerar som kontraktspackare för andra dryckesproducenter. Företaget, som är baserat i Akron, Ohio, kommer nu att använda Ecoleans enliters Air Aseptic-förpackningar till juicer baserade på äpple, apelsin, tranbär och grapefrukt.

”Med sin praktiska form och låga miljöpåverkan är Ecoleans förpackningar idealiska för vårt Essential Pour-sortiment av juicer. Förpackningen är en utmaning mot hela dryckesindustrins förpackningstänkande!”, säger Country Pure Foods marknadschef Joe Koch.

Ecolean skriver i ett pressmeddelande att bolagets förpackningar, som till 35 procent består av krita samt luft och plast, väger nästan häften jämfört med motsvarande konventionella dryckesförpackningar. Förpackningarna är idealiska för såväl livsmedelsindustrin som för detaljhandeln.

”Vi håller det enkelt och lätt i alla delar av processen”, säger Andreas Jeppsson.

Drycker, som ska serveras varma, kan värmas direkt i förpackningen i mikrovågsugn. Förpackningen är lätt att öppna med en rivanvisning och det luftfyllda handtaget gör den enkel att hålla och lätt att hälla upp innehållet. Den speciellt utformade SnapQuick-förslutningen gör att förpackningen enkelt och effektivt kan återförslutas.

Ecolean-förpackningarna levereras steriliserade och fyllningsklara på rulle från Ecoleans fabriker. Till konceptet hör också en specialutvecklad fyllningsutrustning, där exempelvis fyllningsmaskinen EL3 + kan fylla upp till 7.500 Ecolean-förpackningar i familjestorlek i timmen.

”Vi håller det enkelt och lätt i alla delar av processen. Med fyllningsklara och steriliserade förpackningar direkt från fabriken avlastar vi producenterna från komplexa processer och hjälper dem att fokusera på produktkvalitet och effektivitet”, säger Andreas Jeppsson, som är Ecoleans regionchef Americas, Europe & Africa.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!