Micvacs VD Michael Bogdanski, t.v., tar emot utmärkelsen av Andreas Marcetic från Deloitte. (Bild Micvac AB)

Prestigefyllt ”grönt” pris tilldelat svenska Micvac

29 november, 2018

Svenska livsmedelsteknikföretaget Micvac AB har av Svensk-amerikanska Handelskammaren i New York och globala konsultnätverket Deloitte tilldelats det prestigefyllda priset SACCNY-Deloitte Green Award 2018. Priset delades ut vid en ceremoni i New York i samband med eventet Sustainology Summit 2018.

”Priset är ett erkännande av Micvacs förpackningsmetod, som minskar mängden syntetiska konserveringsmedel i färdiga måltider och förlänger hållbarheten, vilket leder till en friskare och mer hållbar miljö”, säger Andreas Marcetic, partner i Deloitte AB.

Micvac-metoden, där färdigrätterna tillagas och förpackas i en mikrovågstunnel, möjliggör hållbarhetstid på upp till sextio dagar utan konserveringsmedel, att jämföra med den hållbarhet på cirka fem dagar, som är typisk för andra kylda färdigrätter. Metoden är också mycket energieffektiv. Mindre precooking och mindre matlagning i automatiska spisar eller storskaliga industriella apparater leder till besparingar i energi och resurser. Micvac-förpackningarna är dessutom mycket kompakta vilket leder till energibesparingar under transport.

”Denna utmärkelse är en sann milstolpe i Micvacs historia och utveckling. Vi har skapat ett verkligt innovativt system, som ger högkvalitativa och hållbara kylda färdigrätter och vi är glada och hedrade över att få ta emot detta prestigefyllda pris och ser fram emot att fortsätta vårt arbete för att ytterligare utvidga användningen av det innovativa Micvac-systemet”, sade Micvacs VD Michael Bogdanski, som fanns på plats i New York.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!