Dr. Bartek Kaplan har tillträtt som ny forsknings- och utvecklingschef vid rakelbladstillverkaren PrimeBlade Sweden AB i Sunne.

PrimeBlades nya FoU-chef ska utveckla företagets rakelblad

20 november, 2020ANNONS

Sunne-baserade PrimeBlade Sweden AB, global tillverkare av rakelblad (doktorblad) för flexo- och djuptrycksindustrin, har anställt Bartek Kaplan som ny forsknings- och utvecklingschef. Han tillträdde sin nya post den 2 november.

”Bartek Kaplan kommer att ha ansvaret för forskning och utveckling, med fokus på att vidareutveckla våra produktionsanläggningar och utveckla nya rakelbladsprodukter”, skriver PrimeBlades försäljningschef Ronny Eriksson i ett pressmeddelande.

Bartek Kaplan har en doktorsexamen inom materialberäkning och stor erfarenhet som forskare, säljare och arbetsledare inom metallurgi och tillverkning.

”Min utbildning och min industriella bakgrund har gett mig en djup förståelse av material i alla storleksskalor, från atom- till komponenter i makroskala. Jag har stor praktisk erfarenhet och expertis från produkt-, process- och materialutveckling inom tillverkningsindustrin”, säger Bartek Kaplan.

Bartek Kaplan har tidigare arbetat som FoU-ingenjör och chef på Sandvik Coromat och som applikationsingenjör på Linde Gas AB. Han ger också regelbundna föreläsningar vid KTH i Stockholm och är handledare för doktorander, m fl. vid högskolan.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!