Sealpacs prisbelönta MAP-förpackning FlatMap är lämplig till skivade livsmedelsprodukter inom kött, fågel, fisk, ost, chark, etc. (Bild Sealpac)

Prisbelönt förpackning för livsmedel i skyddande atmosfär

1 november, 2021ANNONS

FlatMap är en prisbelönt förpackning för livsmedel i skyddande atmosfär (MAP) som har utvecklats av tyska Sealpac. Förpackningen används nu av nordiska livsmedelsleverantören Nemco.

”Vi är stolta över att kunna presentera ytterligare en hållbar förpackningslösning. Med FlatMap kan man minska materialförbrukningen. Jämfört med konventionella MAP-packningar kan mer än 75 procent plast sparas. Samtidigt har möjligheterna till återvinning förbättrats”, säger Nemcos VD Lars Olsgaard.

FlatMap-förpackningen tilldelades i år utmärkelsen Swiss Packaging Award i kategorin ”Convenience”. (Bild Sealpac)

I augusti i år tilldelades FlatMap det prestigefyllda Swiss Packaging Award 2021 i kategorin ”Convenience”. Utmärkelserna i Swiss Packaging Award delas ut av det schweiziska förpackningsinstitutet SVI och den schweiziska marknaden för förpackningar för färska produkter anses vara en av de mest krävande i världen.

FlatMap är utvecklad för MAP-packning (Modified Atmosphere Packaging) av skivade livsmedelsprodukter, tex. kallskuret, korv, ost och fisk. Förpackningen består av en bricka av blekt eller oblekt kartong som täcks med en folie i polypropen (PP), vilken skyddar mot fett, vatten och syre. Förpackningen försluts med MAP och kan återförslutas flera gånger efter öppnandet.

Efter användandet kan plastfilmen enkelt avlägsnas från kartongbrickan och de två förpackningsmaterialen lämnas till återvinning i respektive avfallsfraktion.

Nemco skriver i ett pressmeddelande att man kommer att visa Sealpacs FlatMap-förpackning tillsammans med flera andra nyheter, bland annat inom trågförsegling, på sina Inspirationsdagar, som äger rum i Nemco Service Center i danska Århus, 15-19 november i år.

I Danmark finns Nemco i Brøndby och Århus. Svenska dotterbolaget Nemco AB finns i Malmö och i Finland finns dotterbolaget Nemco Machinery Oy i Helsingfors.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!