Den spektakulära förpackningen till mousserande drycken ”R – Ruusunen” är inspirerad av en målning av finska konstnären och proffsboxaren Eva Wahlström. (Bild Metsä Board)

Proffsboxares målning bakom spektakulär dryckesförpackning

18 maj, 2022ANNONS

En färgsprakande målning av finska konstnären Eva Wahlström – tillika sexfaldig boxningsvärldsmästare! – har inspirerat till en annorlunda och spektakulär förpackning för en alkoholfri mousserande dryck.

Den alkoholfria drycken ”R – Ruusunen” produceras av företaget Lasso Drinks och den grafiska designen på såväl själva glasflaskan som på den skyddande förpackningen är baserad på en målning av Eva Wahlström.

”Vi ville ge konsumenterna en produkt som visuellt överträffar det vardagliga. Drycken får sin smak från rosenbladen, som på ett slående sätt visas på flaskan och förpackningen”, säger Kimmo Koivikko på Lasso Drinks.

Den pappersbaserade kapseln, som omger och skyddar flaskan är utvecklad av designteamet hos förpackningsleverantören Metsä Board. Den grafiska designen på kapseln bygger också på proffsboxaren Eva Wahlströms målning. Ytterförpackningen mikrowellstruktur har falskartongen MetsäBoard Pro FBB Bright på ytan medan baksidans liner och fluting är MetsäBoard Natural WKL Bright vit kraftliner. Förpackningen konverteras av företaget Orapac.

”Förpackningen, som är öppen på fram- och baksidan, bildar en ram runt flaskan. Detta minimerar mängden material som behövs till förpackningen. Berättelsen om produkten trycktes på finska och engelska på förpackningen”, berättar Ilkka Harju, Packaging Services Director, EMEA och APAC, på Metsä Board.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!