Produktionsenheterna för torrformad fiber kommer att vara optimerade för förpackningar och redo för produktion av livsmedelskvalitet. (Bild PulPac)

PulPac ingår partneravtal med svenskt automationsföretag

15 juni, 2021ANNONS

Göteborgsbaserade utvecklingsföretaget PulPac och Tech Tribe AB i Askim har ingått partnerskap inom industriell automatisering och ska utveckla standardiserade lösningar för torrformad fiber för att ersätta engångsplast med prisvärda fiberbaserade alternativ.

Partnerskapet kombinerar Tech Tribes omfattande kapacitet inom industriell automatisering, teknik, fiberkunskap och mjukvarulösningar med PulPacs process för torrformad fiber, ”Dry Molded Fiber”.

De fullt integrerade automatiserade produktionsenheterna för torrformad fiber kommer att vara optimerade för förpackningar och redo för produktion av livsmedelskvalitet.

PulPacs Dry Molded Fiber är en patenterad tillverkningsteknik för cirkulär ekonomi – med förnybar massa- och cellulosaresurser för att producera kostnadseffektiva, högpresterande, fiberbaserade förpackningar och engångsprodukter. Dry Molded Fiber ger upp till 80-90 procent lägre CO2-fotavtryck till samma eller lägre kostnad som plast.

TechTribe har en lång och stark bakgrund när det gäller att integrera komponenter med annan teknik och automatisera processer för tillförlitliga och effektiva produktionslinjer.

”Med 35 års erfarenhet av industriell automatisering och omfattande erfarenhet av fiberproduktionslinjer är vi mycket glada över att vara med och utveckla och driva effektivitet och automatisering inom torrformad fiber. PulPacs process med extremt energi- och kostnadseffektiv produktion och produktionshastigheter i nivå med plast är verkligen ett genombrott inom fiberformning,” säger Mikael Svensson, VD på TechTribe.

”Vi välkomnar Tech Tribe och deras kunskap och kapacitet”, säger Linus Larsson. (Bild PulPac)

TechTribe är dedikerade att tillsammans med PulPac ta hållbara lösningar till marknaden. Parterna kommer att arbeta för att utveckla produktionslinjer och lösningar för Dry Molded Fiber communityn.

“TechTribe är en skicklig leverantör av industriell automatisering. Vi välkomnar deras kunskap och kapacitet som partner för att stödja utvecklingen av optimerade lösningar anpassade för modulära produktionsplattformar i Dry Molded Fiber-communityn”, säger Linus Larsson, grundare och VD på PulPac.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!