PulPac ökar takten på sin globala etablering med två viktiga partnerskap. (Bild PulPac)

PulPac ökar globala satsningen med viktiga samarbetspartners

16 mars, 2021ANNONS

Svenska utvecklingsföretaget PulPac ökar nu den globala satsningen av sina torrformade fibertråg genom att ingå partnerskap med konsultföretagen PA Consulting (PA) och Seismic Solutions.

”Samarbeten är nyckeln för hållbarhet inom förpackningar. Vi har uppfunnit en fantastisk teknik och den har potential att påverka i stor skala. Men om vi ska rädda planeten från plastavfall måste vi agera snabbt. Att arbeta tillsammans med PA och Seismic betyder att vi kan röra oss med mycket högre hastighet och tillsammans snabbt påskynda utbytet av engångsplast”, säger PulPacs VD Linus Larsson.

Samarbetet med Köpenhamn-baserade PA Consulting ska hjälpa PulPac att utveckla ett brett spektrum av tekniska och kommersiella applikationer samt skala upp PulPacs tillverkningsprocess.

PulPac skriver i ett pressmeddelande att PA är experter på end-to-end innovation och hållbarhet, med en historia av framgångsrikt accelererande av nya produkt- och förpackningskoncept till marknaden. PA:s tvärvetenskapliga team har bidragit till den snabba tillväxten av PulPac-tekniken och detta gör att PA:s innovations- och teknikcenter blir det det naturliga valet att vara ”Global Application Development Center” för PulPac.

Enligt PulPac kommer partnerskapet med PA Consulting att uppmuntra varumärken och tillverkare att agera och påskynda utbytet av engångsplast med PulPacs innovativa förpackningar som är både hållbara och kommersiellt konkurrenskraftiga. I partnerskapet ingår teknologicenter baserade i Sverige och Storbritannien och ett syfte att inrätta ett teknologicenter även i USA.

”Vi tror att detta partnerskap har potential att helt förändra förpackningsindustrin. Jag är övertygad om att vi kan skala den teknik som krävs för varumärken som vill ersätta engångsplast och lansera hållbara produkter på marknaden”, säger Philip Fawcus från PA Consulting.

Samarbetet med Chicago-baserade affärsutvecklingskonsulten Seismic Solutions innebär att Seisimic ska introducera PulPac för sitt omfattande nätverk av varumärkesägare och tillverkare i Nordamerika.

”Vi på Seismic Solutions är glada att samarbeta med PulPac och PA. Samarbetet mellan våra tre enheter förbinder PulPac:s revolutionerande teknik med ett globalt nätverk av varumärkesägare och förpackningstillverkare. Resultatet kommer att skapa exponentiella möjligheter för hållbarhetsdriven innovation”, säger Seismic Solutions VD Kent Dahlgren.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!