UPM Raflatac Rust är ett premium etikettmaterial för spritflaskor och s.k. ”craft beverages”. (Bild UPM Raflatac)

Raflatacs nya etikettmaterial är utvecklade för vin och sprit

16 juni, 2020

Finska etikettmaterialproducenten UPM Raflatac har lanserat Rêverie 2, som är en serie etikettmaterial speciellt avsedd för användning inom vin och sprit samt den växande marknaden av hantverksmässigt producerade drycker, så kallade ”craft beverages”.

Enligt Raflatac uppfyller Rêverie 2-materialen de senaste marknadstrenderna och kraven. Materialen har utvecklats i samarbete med UPM Raflatacs kunder och de uppfyller höga krav på innovativt tryck och finish.

De fem etikettmaterial, som ingår i serien, är tillverkade av FSC-certifierade material med ursprung i hållbart sköta skogar samt andra 100 procent återvunna och kontrollerade material.

”En produkts etikett är viktig eftersom den skapar en omedelbar relation med konsumenterna. Vi är glada över att kunna erbjuda varumärkesägarna möjligheten att stå fram på den konkurrenskraftiga marknaden för vin, sprit och andra drycker”, säger Vincent Tavernier, affärsutvecklingschef, Wine, Spirits & Craft Beverage, UPM Raflatac.

Följande fem etikettmaterial ingår I Rêverie 2-kollektionen:
* UPM Raflatac Jazz Ice Premium-FSC – ett mångsidigt material, lämpligt till märkning av spritflaskor
* UPM Raflatac Jazz Silver Ice Premium-FSC – en regnbågsskimrande version av Jazz Ice och lämplig för etikettering av vita, rosé och mousserande viner
* UPM Raflatac Ronda PCR Ice Premium-FSC – tillverkat av 100 procent återvunnet material, med vithet och präglingsegenskaper
* UPM Raflatac Rust – ett premiummaterial för spritflaskor och s.k. ”craft beverages”
* UPM Raflatac Sabrage Blanc de Blancs Ice Premium – lämpligt för etiketter som ska präglas. Bomullsfibrer i materialet ger taktil känsla.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!