Marknadsansvarige Malin Hammarsten visar den gamla påsmaskinen

Rapport från Scanpack 2015: 40 år och still going strong

22 oktober, 2015ANNONS

Halmstadbaserade Pronova firar 40-års jubileum i år. Under dessa fyra decennier har företaget tagit fram fem generationer av standardmaskiner för påspackning och tre generationer av påssystem. Joker-påsarna, som uppfanns 1980 av Pronova var de första länkade påsarna på marknaden.
För att visa lite på utvecklingen, som har skett under de 40 åren, visar man i sin monter på Scanpack en av sina allra första maskinmodeller sida vid sida med sina nya modeller.

Ur sitt breda maskinutbud har Pronova valt att visa upp sin rostfria maskinmodell Pronova 535 tillsammans med en volymdoserare från Seval. För att visa vilka utrustningar, som kan integreras med Pronovas maskiner, är 535:an också utrustad med en zipperöppnare/-stängare och en utrustning för packning i modifierad atmosfär.

Pronova visar också en Pronova 510 med arbetsbord och bläckstråleskrivare för manuell packning.

I ett speciellt ”materialhörn” i montern visar man dessutom ett urval av kundernas förpackningar med extra fint tryck. Pronova investerade nyligen i en 8-färgs tryckpress från Comexi och kan nu erbjuda högkvalitativt tryck in-house. Investeringen tillsammans med att man i år blivit livsmedelssäkerhetscertifierade enligt ISO 22000 är en del i företagets satsning på att bredda sin målgrupp inom livsmedelsbranschen.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!