Ecoleans VD Peter L. Nilsson belönades med hederspris.

Rapport från Scanpack 2015: Ecoleans VD belönades

26 oktober, 2015

Förpackningsföretaget Ecolean får alltfler internationella framgångar och på Scanpack belönades företagets VD Peter L. Nilsson med ett speciellt hederspris.
Priset, som Ecoleans dynamiska VD belönades med, var ”Packmarknaden Award” – ett hederspris som delas ut till en person, som på ett avgörande sätt genom sin yrkesverksamma gärning bidragit till utvecklingen av svensk förpackningsindustri.

I sin motivering till att ge Peter L. Nilsson årets hederspris skriver juryn:
Peter L. Nilsson har som VD för Ecolean lotsat företaget från att ha en lovande produkt med stor potential till ett etablerat förpackningskoncept, som vunnit erkännande och kommersiell framgång internationellt. Han har med stort mod och fast beslutsamhet lett bolagets strategi för tillväxt och utveckling som inte varit den traditionella. Istället för en hemmamarknad i Sverige har företaget byggt sina framgångar tillsammans med kunder, där efterfrågan i världen funnits på en effektiv, miljövänlig och profilerande förpackning.”

Samtidigt med hederspriset delades också övriga priser i Packaging Industry Awards ut. Vinnarna i de olika kategorierna blev:

Gafs Kartong erhöll Packaging Design Award för sin förpackningslösning ”Skärgårdstvål”,  tillverkad för företaget Skargard.

Packaging Innovation Award vanns av Clip-Lok SimPak för deras lättöppnade plastclips för trälådor.

I kategorin Consumer Packaging Award belönades Orkla Foods Sverige AB och Crown för det lättöppnade burklocket ”Orbit Closure” som nu finns på ett urval av Orklas glasburkar.

Packaging Sustainability Award tilldelades Tetra Pak för deras växtbaserade vätskekartongförpackning Tetra Rex Bio-based.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!