Regn- och kulingbyar avskräckte inte deltagarana i årets förpackningsgolf. Både humör och resultat var på topp! (Bild Bo Wallteg)

Regn och kuling skrämde inte årets 79 förpackningsgolfare

30 augusti, 2021ANNONS

Årets golftävling i förpackningsbranschen ägde rum den 26 augusti på Allerum GK utanför Helsingborg. 79 spelare kom till start och gjorde upp om titeln årets förpackningsgolfare och årets golfande förpackningsföretag. Trots vädret med regnskurar och hårda vindbyar blev vinnarscorerna imponerande.

Förpackningsgolfen spelades på Ängsbanan hos Allerum GK, som är en öppen bana med dåligt med skydd för regn och blåst. Trots det var humöret på topp hos de spelare och lag, som med start klockan 9 gav sig ut runt banan för att bärga segern i lagtävlingen Packaging Cup, respektive i den individuella tävlingen Packaging Open Golf. Båda tävlingarna spelas som poängbogey och ger alla, oavsett skicklighet, möjlighet att – genom att överträffa sig själva – ta hem segern.

Som vanligt dominerade herrarna i startfältet och av 79 startande var endast fyra damer. Där finns något att jobba på till kommande års tävlingar för arrangörerna nord emballage, Packmarknaden och Förpackningsgillet.

Ängsbanan var för dagen en aning blöt, då det hade regnat dagen innan och som sagt även regnade en del under tävlingsdagen.

Den blöta banan bekom dock inte de 79 startande, som alla är vana och inbitna golfare och som ofta kämpar på banan mot sämre yttre förutsättningar. Men att se golfare bära stickade toppluvor i stället för traditionella golfkepsar redan i augusti tillhör dock ovanligheterna….

Trots som sagt vädret syntes det stora flertalet hålla humöret och framför allt spelet uppe på en bra nivå. Det här var inte dagen, då man putsade sitt handicap – endast två spelade bättre än sitt handicap – men med lite tur och skicklighet kunde man ändå komma upp i en imponerande vinnarscore i lagtävlingen.

Det var precis vad lag Tarapac/Fiskexporten gjorde, som tog hem årets lagtävling Packaging Cup på hela 47 poäng! Detta framför tvåan Nordic Pack på 45 poäng och trean Zealand Packaging/Landbrug & Fødevarer F.m.b.A. på 44 poäng. Alla tre bra resultat i Fyrboll-Bästboll, där laget räknar den spelares score, som är högst på respektive hål. Det gäller att ha lite tur och tajming i laget, så att man växlande kan bidra med en hög score: när den ene spelare lite sämre, spelar den andre desto bättre.

Den individuella tävlingen Packaging Open Golf vanns av Johan Hellerstedt från Hofgårds Golfklubb utanför Varberg på 40 poäng och i damklassen vann Katarina Hellblom från Sjöbo Golfklubb på 32 poäng. Grattis till er alla vinnare!

Grattis säger vi också till de individuella prestationerna under rundan, ”Längsta Drive” som vanns av Joost Bartels (235 meter i motvind) från Glasrikets Golfklubb i Växjö och ”Närmast Flagg” som vanns av Johan Helgesson (4,70 meter) från Äppelgårdens Golfklubb.

Vi arrangörer vill rikta ett stort tack till alla som tog sig tid att spela årets förpackningsgolf och framför allt till de branschföretag, som genom att sponsra tävlingen, gör den möjlig att genomföra. I år var följande företag sponsorer: PIAB (huvudsponsor) Eurostat, Festo, manroland/Goss, Nordial Adhesive, Super Dry och Tarapac.

Vid intresse att sponsra tävlingen nästa år kontakta Marcus Petersson, Packmarknaden eller Hans Friedsam, nord emballage. Vi ses nästa år!

Text Marcus Petersson

Resultat lagtävlingen Packaging Cup 2021 (nedladdningsbar pdf)

Resultat individuella tävlingen Packaging Open Golf 2021 (nedladdningsbar pdf)

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!