I pantautomaterna Pantamera Express kan pantaren hälla i alla pant-burkar och –flaskor på en gång, och slipper mata pantautomaten med en enskild förpackning åt gången. (Bild Pantamera)

Rekordnotering för Pantameras 39 automater för storpantare

16 augusti, 2019

Storpantarautomaterna Pantamera Express har blivit en stor framgång för Pantamera/Returpack. Sedan starten 2015 har mer än 100 miljoner förpackningar lämnats in till de 39 storpantarautomaterna som finns runt om i landet.

År 2015 installerades den allra första storpantarautomaten på Returpunkten i Norrköping och sedan dess har ytterligare 38 automater tillkommit runt om i landet. Totalt har det pantats 101. 246. 753 förpackningar i dessa automater sedan starten. Under hösten 2019 planeras installationer av ytterligare fyra Pantamera Express, och först ut är Piteå och därefter Åkersberga.

”Med storpantarautomaten Pantamera Express är det enklare än tidigare att panta stora mängder”, säger Carita Classon, produktchef på Pantamera/Returpack.

I en Pantamera Express-automat häller pantaren i alla sina burkar och flaskor på en gång och slipper lägga in dem en och en i pantautomaten. När automaten sorterat och räknat förpackningarna kan man kan välja på tre utbetalningssätt –man kan få en betalcheck, som man kan handla för i sin mataffär, man kan få panten insatt på ett bankkonto via PayPal eller man kan skänka panten till välgörenhet.

Alltfler storpantare upptäcker fördelarna med Pantamera Express och bara det senaste året har ökningen av användare och pantade förpackningar varit högst markant. Bara under det här årets första sju månader ökade mängden pant, som passerade genom Pantamera Express-systemet, med 10 miljoner förpackningar eller cirka 46 procent, jämfört med samma period i fjol.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!