Rekordorder för HP Indigo – femtio pressar i en beställning!

PUBLICERAD: 20 oktober 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Virag Patel från ePac (t.v.) och Haim Levit från HP (t.h.) skriver under den rekordstora ordern på 50 HP Indigo digitalpressar. (Bild ePac/HP Indigo)|Glada miner när storordern är undertecknad! (Bild ePac/HP Indigo)

Digitalpresstillverkaren HP Indigo fick sin hittills största order, när förpackningsföretaget ePac Flexible Packaging i USA beställde 50 pressar på en gång!

Det är inte första gången ePac gör en storbeställning av digitalpressar från HP Indigo – för tre år sedan beställde man 24 digitalpressar på ett bräde, vilket den gången var den hittills största ordern för HP Indigo. Med beställningen år 2019 nästan fördubblade ePac sin digitala tryckpresspark av HP Indigo-pressar från 28 till 52. Och med den nu gjorde beställningen dubblar man maskinparken ytterligare en gång och hamnar på en bit över 100 digitalpressar!

Liksom fallet var för tre år sedan kommer de nu beställda digitalpressarna att placeras ut på ePacs produktionsenheter, som finns runt om i världen på för närvarande 36 platser på fem kontinenter.

”ePac Flexible Packaging leder den globala digitala flexibla förpackningsrörelsen när man fortsätter att installera och använda HP Indigo-baserade pressar på befintliga och nya platser runt om i världen. ePacs vision att använda digitalt tryck för att ge en röst åt små och medelstora varumärken och återuppliva lokala samhällen exemplifierar våra gemensamma värderingar och visar på kraften hos digitala lösningar”, säger Haim Levit, som är chef för HP Industrial Print Business.

ePac Flexible Packaging producerar, som namnet antyder, flexibla förpackningar och man förser sina kunder med en mängd olika förpackningslösningar. I sin verksamhet utnyttjar ePac det senaste inom digital tryckteknik, vilket ger kunderna möjlighet att snabbt och enkelt köpa skräddarsydda tryckta flexibla förpackningar.

Glada miner när storordern är undertecknad! (Bild ePac/HP Indigo)

Alltsedan starten 2016 har ePac huvudsakligen använt sig av HP Indigos digitalpressar och har med åren byggt upp ett starkt samarbete med HP. Under de senaste sex åren har företagets flotta av HP Indigo digitalpressar, som främst består av HP Indigo 20000 och HP Indigo 25K, växt enormt och inneburit storskaliga investeringar från ePacs sida.

”Vi siktar på att accelerera vår tillväxt och utöka vårt globala fotavtryck. Vårt förvärv av 50 HP Indigo digitalpressar förankrar ytterligare vårt mångåriga samarbete med HP och kommer att förstärka vår produktion av flexibla förpackningar”, säger Virag Patel, COO på ePac, som har sitt huvudsäte i Austin, Texas.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Snart dags för Drupa – här är de sex största trenderna att hålla ögonen på

Efter åtta års uppehåll kan vi återigen åka till Drupa för att se vad leverantörerna tror att vi behöver. Här hittar du sex tydliga trender att ha koll på i mässhallarna.
dmitry-ratushny-xsGApcVbojU-unsplash

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Nedläggning gör det svårare att återvinna vätskekartong i Tyskland

Troligen kommer kapacitet för återvinning av vätskekartongförpackningar att stängas ner i Tyskland inom kort.
julian-hochgesang-mjtq122xaoY-unsplashx

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy