Remmar med specialbeläggning för förpackningsindustrin

PUBLICERAD: 22 mars 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Närbild på rem med TNX-beläggning|Remmar med Red Grip-beläggning.|Megadynerem med Bluegrip-beläggning.

Megadyne, som är ett italienskt världsledande företag inom transmissions- och transportremmar, har för förpackningsindustrin utvecklat remmar med tre nya beläggningar, som är överlägsna tidigare lösningar.
Beläggningarna har beteckningarna Bluegrip, TNX och Red Grip och de produceras samtidigt som grundremmen, vilket eliminerar risken för delaminering.

Megadyne skriver i en pressrelease, att de nya beläggningarna har utvecklats med tre olika hårdheter, allt för att säkerställa en perfekt friktion och optimal prestanda för alla typer av applikationer. 

Bluegrip och TNX är gjorda av naturgummi, vilket ger en hög nötningsbeständighet samt motståndskraft mot smörjoljor. Remmarna tillverkas i ett steg, då både rem och beläggning blir klara samtidigt. Detta gör att man kan ha en gummirem med en glasfibercord med polyamidväv på tandsidan, vilket leder till ökad motståndskraft mot slitage. Remmar med Bluegrip är speciellt lämpliga i våta applikationer , där friktionskoefficienten är reducerad.

Red Grip-beläggningar är framtagna för att användas på slutna PU remmar. Dessa är tillverkade av ett hybrid compound av syntetiskt gummi och PU som extruderas direkt på remmen. På så sätt undviker man en tidsförlust vid limning och får en garanterat bättre hållfasthet mellan rem och beläggning. Red Grip-remmar är mycket slittåliga och oljebeständiga, vilket ger en avsevärt längre livslängd.

Den höga kvaliteten på produkten och möjligheten att få dessa ändlösa utan skarv i beläggningen, ger kunden flertaliga möjligheter att skräddarsy en optimal lösning.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Nya EU-regler för att minska, återanvända och återvinna förpackningar

I onsdags antog Europaparlamentet nya regler som ska göra förpackningar hållbarare och minska förpackningsavfallet i EU. Så här sammanfattar Europaparlamentet det man kom fram till.
markus-spiske-wIUxLHndcLw-unsplashx

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1972

I Nord Emballage årgång 1972 gick Gad Rausing från Tetra Pak till försvar av teknikens möjligheter för att ta hand om det kommunala avfallet.
gadx

Treform testar havsplast med perfekt resultat

Treform i Landskrona sjösätter ett nytt projekt och testar "havsplast".
beach

Great Earth först på marknaden med fiberbaserad förslutning från BOC

Nu kommersialiseras Blue Ocean Closures intressanta skruvförslutningar baserade på fiber. Sverigebaserade Great Earth är första kund.
GEBOC-product1-1024x683-1000x1400x