Ecoleans förpackningar – inklusive de med förslutningslösningen SnapQuick (bilden) – har godkänts av svenska Reumatikerförbundet.

Reumatikerförbundet godkänner alla Ecoleans förpackningar

4 maj, 2018

Svenska Reumatikerförbundet har testat och godkänt alla förpackningsmodeller, som tillverkas av Helsingborgbaserade Ecolean AB. Reumatikerförbundet betecknar förpackningarna som lätta att öppna och lätta att hantera för personer med nedsatt handfunktion – och därmed för alla personer. Testerna omfattar samtliga Ecoleans lättviktsförpackningar, inklusive de som använder sugrör och de som är försedda med den speciella öppnings- och förslutningslösningen SnapQuick™.

Reumatikerförbundets test är en vetenskapligt utvecklad metod och förbundets godkännande innebär att Ecoleans lättviktsförpackningar är certifierade som lätta att öppna och lättanvända för personer med nedsatt handfunktion. Förpackningarna får därmed förses med Reumatikerförbundets speciella kvalitetsmärke.

”Reumatikerförbundets tester innebär att människor med nedsatt handfunktion testat våra förpackningar baserat på olika parametrar som öppningsbarhet, hantering, hällfunktion, förslutning, etc. – och alla våra förpackningar godkändes i detta prestigefyllda test” säger marknadschef Jens Olofsson, Ecolean.

Ecolean skriver i ett pressmeddelande att Reumatikerförbundets godkännande är en viktig milstolpe i Ecoleans långsiktiga ambition att leverera säkra och bekväma förpackningar med minimal miljöpåverkan.

Enligt Reumatikerförbundet är svårigheter att hantera förpackningar ett ökande problem i världen. Enbart i Europa uppskattas att 20 procent av befolkningen lider av någon form av nedsatt handfunktion. Dessutom ökar andelen äldre personer globalt och mellan åren 2015 och 2030 beräknar man att antalet 60+-invånare i världen har fördubblats.

”Tanken med våra tester och godkännande är att produkter som är funktionella och enkla att använda för personer med nedsatt handfunktion, är lämpliga för alla användare. Förhoppningsvis följer fler  förpackningsföretag Ecoleans exempel och fokuserar på att utveckla lättanvända förpackningar”, säger Lotta Håkansson, VD, Reumatikerförbundet.

 

 

Jerry Pettersson
About the author

Redaktör
jp.press@comhem.se

Relaterade artiklar