På grund av den rådande pandemin fick Nordisk Bioplastförenings information om bioplaster genomföras som ett webbmöte.

Riksdagsledamöter i webbmöte med Nordisk Bioplastförening

18 november, 2020ANNONS

Nordisk Bioplastförening, som har som en av sina uppgifter att jobba med informationsverksamhet mot beslutsfattarna, genomförde nyligen ett webbaserat möte med några svenska riksdagsledamöter för att informera om bioplaster.

”Bioplast är ett effektivt verktyg i stegen mot ett fossilfritt samhälle. Behovet av information är dock stort och inte minst viktigt är det att beslutsfattarna är uppdaterade och förstår möjligheterna med plastmaterial från förnybara råvaror”, skriver Nordisk Bioplastförening.

De två moderata riksdagsledamöterna Jessica Rosencrantz (t.v) och Marlene Lund Kopparklint (t.h.) informerades om bioplaster och möjligheterna med plastmaterial från förnybara råvaror. (Bilder Riksdagen)

De aktuella riksdagsledamöterna var Jessica Rosencrantz, miljö- och klimatpolitisk talesperson för Moderaterna samt andre vice ordförande i Miljö- och jordbruksutskottet, och Marlene Lund Kopparklint, också Moderaterna. I mötet deltog även de två riksdagsledamöternas partikolleger Eric Almqvist och John Bergsten.

”Det ideala hade varit att kunna vara på plats fysiskt för ett möte, men i rådande pandemiläge var det inte möjligt”, säger Hans Friedsam, som är ordförande i Nordisk Bioplastförening.

Avsikten med mötet var att ge en snabb information om Nordisk Bioplastförening plus att berätta om bioplaster utan att krångla till det. Med på mötet från föreningens sida var Hans Friedsam, Bo Wallteg, nord emballage/Packnews, Bjarne Högström, Polymerfront och David Karlsson, Mondi. Samtliga från föreningens styrelse.

Bjarne Högström gav den övergripande presentationen, som följdes av en frågestund. Det framgick klart att informationsbehovet är stort, men också att intresset för bioplastmaterialen är det.

Nordisk Bioplastförening skriver att med detta möte lades grunden för en fortsatt dialog med Jessica Rosencrantz och hennes kolleger. Avsikten från föreningens sida är att få till möten även med de andra politiska partierna.

”I Sveriges strävan mot ett fossilfritt land år 2040 har bioplaster en viktig roll att spela”, betonar Nordisk Bioplastförening.

Text Bo Wallteg

N.B.: Läs mer om bioplaster och Nordisk Bioplastförening HÄR!

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!