Robert Dackeskog återvänder till Duni Group som ny VD och koncernchef efter en kort sejour som VD för tandvårdsgrossisten Unident AB. (Bild Duni)

Robert Dackeskog utsedd till VD och koncernchef för Duni Group

3 augusti, 2020ANNONS

Robert Dackeskog, som för närvarande är VD för tandvårdsgrossisten Unident AB, har utsetts till ny VD och koncernchef för Malmöbaserade Duni Group. Han tillträder senast den 1 februari 2021.

Robert Dackeskog, som är född 1951, har tidigare under åren 2012 och 2019 arbetat inom Duni-koncernen, bland annat som chef för affärsområdena Consumer och Table Top. Han lämnade koncernen i fjol för VD-posten hos Unident. Nu återvänder alltså Robert Dackeskog till Duni, där han efterträder förre VD:n Johan Sundelin, som efter tre år på posten hastigt fick lämna bolaget i mitten juli i år.

Duni skriver i ett pressmeddelande att Robert Dackeskog har gedigen erfarenhet, både nationellt och internationellt, av olika typer av snabbrörliga konsumentprodukter till såväl den professionella marknaden som till slutkonsumenter.

Innan sin tid på Duni Group hade Robert ledande befattningar inom Findus-koncernen.

”Roberts långa och gedigna erfarenhet av såväl bolaget som tidigare uppdrag i kombination med hans bevisade ledarskapsförmåga passar väl ihop med koncernens framtida behov. Vi ser fram emot att utveckla koncernen ihop med Robert under de kommande åren”, säger Thomas Gustafsson, Duni-styrelsens ordförande.

Fram till Roberts tillträde som ny VD och koncernchef fungerar Mats Lindroth, vice VD och CFO, som tillförordnad VD inom Duni-gruppen.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!