Robotspecialisten KUKA har lanserat KR IONTEC, som är en ny flexibel robot i hanteringsområdet 30 till 70 kilo. (Bild KUKA)

Robot med stor räckvidd sätter ny standard för flexibilitet

28 januari, 2020ANNONS

Tyska robot- och automatiseringsspecialisten KUKA lanserar en ny produktserie av robotar i hanteringsområdet 30 till 70 kilo. Den nya roboten har fått beteckningen KR IONTEC och den är en efterföljare till KUKA:s robotserie KR 60-3.

KUKA skriver i ett pressmeddelande att den nya KR IONTEC sätter en ny standard för flexibilitet. Roboten har utvecklats för användning inom både klassiska och digitala produktionsmiljöer och en räckvidd på 3,1 meter ger den ett stort arbetsområde.

KR IONTEC kan användas i alla monteringslägen – på golvet, på väggen eller snedmonterad. Roboten blir extra flexibel genom möjligheten att justera om bärlasten från 30 upp till 70 kg i monterat tillstånd. Genom att roboten har ett minskat utrymmesbehov – med 30 procents mindre uppställningsyta och 10 procents färre störande konturer – kan robotcellerna göras ännu mer kompakta.

”Kraftfull, smidig och flexibel – och redo för framtidens digitala produktionsmiljöer:” Så betecknar Joacim Lorentsson, försäljningschef på KUKA Nordic den nya roboten.

Enligt pressmeddelandet har KR IONTEC det lägsta underhållsbehovet i sin klass. Underhållskostnaderna sänks bland annat av att roboten kräver färre reservdelar och att oljebyte i genomsnitt endast krävs vid intervall på 20.000 drifttimmar. Minskad energiförbrukning till följd av förbättrad drivteknik och robotens reducerade egenvikt sänker också de löpande kostnaderna.

KUKA Nordic är dotterbolag till globala automations- och robotkoncernen KUKA, som har en omsättning på cirka 3,2 miljarder euro (ca 34 miljarder kronor) och cirka 14.200 anställda. Koncernen har huvudkontor i tyska Augsburg.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!