Med sin lastkapacitet på 250 kilo är LD-250 den starkaste medlemmen i Omrons LD-serie av mobilrobotar. (Bild Omron)

Robot som underlättar transport av tyngre förpackningsmaterial

3 december, 2019ANNONS

Japanska automationsföretaget Omron har lanserat en ny mobilrobot, som har en lastkapacitet på 250 kilo och som kan användas för intern transport av exempelvis tyngre och/eller skrymmande förpackningsmaterial, industrikomponenter, etc.

Den nya roboten har fått beteckningen LD-250 och är den starkaste medlemmen i företagets LD-serie av mobilrobotar. Med sin lastkapacitet på 250 kilo och en nästan dubbelt så stor lastyta kan LD-250 användas för att transportera större och tyngre produkter.

Med Omrons mjukvara Fleet Manager blir det möjligt att med ett enda system samtidigt köra flera mobila robotar med olika nyttolaster och på så sätt få ett flexibelt och optimerat autonomt materialtransportsystem. Genom trafikledning, batterikontroll och fordonsnavigering kan Fleet Manager styra upp till 100 mobila Omron-robotar med olika egenskaper och laster.

LD-250 kompletterar Omrons LD-serie av mobilrobotar, som hittills har bestått av LD-60 (nyttolast upp till 60 kg), LD-90 (nyttolast upp till 90 kg) och vagntransportmodellerna, som kan bära upp till 130 kg.

Omron skriver i ett pressmeddelande att med kompletteringen med LD-250 i LD-serien av mobilrobotar behöver kunder i ett brett spektrum av branscher, som exempelvis fordon, elektronik och livsmedel, inte längre sätta upp fast utrustning för intern materialtransport.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!