Den kompakta trefingergriparen 3FG15, ingår i OnRobots sortiment av plug-and-produce-robotverktyg för cobotar. (Bild OnRobot)

”Robothand” med tre fingrar är perfekt till cylindriska föremål

2 mars, 2020ANNONS

Danska företaget OnRobot, som är en global ledare inom armsluts- och gripverktyg för robotar, har utvecklat en ”robothand” med tre fingrar, som är framtagen för precisionshantering av cylindriska produkter. Den kompakta trefingergriparen, som fått beteckningen 3FG15, ingår i OnRobots sortiment av plug-and-produce-robotverktyg för kollaborativa robotar, så kallade cobotar.

OnRobot skriver i ett pressmeddelande att det nya gripverktyget gör den tidigare så svårautomatiserade precisionshanteringen av cylindriska delar lätt att programmera och använda. Det innebär också ökad flexibilitet, eftersom griparen lätt kan konfigureras för ett brett spektrum av detaljstorlekar.

”Vår nya 3FG15-trefingergripare utvecklades som en reaktion på de befintliga pneumatiska trefingergriparna, vilka är både skrymmande och mindre flexibla”, säger OnRobots VD Enrico Krog Iversen.

OnRobot skriver att den nya griparen är idealisk för förpacknings- och palletteringstillämpningar, och att den är sömlöst kompatibel med alla större samarbetande eller lätta industrirobotarmar, tack vare OnRobots plattform One System Solution.

Trefingergriparen 3FG15 har en slaglängd från 20 mm till maximalt 150 mm och den klarar en nyttolast på 15 kg. Greppet kan vara formanpassat eller friktionsanpassat, vilket ger flexibilitet i varje tillämpning. Griparens utformning är speciellt utvecklad för uppgifter, som automatiskt centrerar arbetsstycken, vilket resulterar i ett starkt, stabilt grepp och exakt placering i maskinchuckar. Med en gripkraft från 10 N till 250 N konkurrerar 3FG15 med mycket mindre flexibla fingergripare.

N.B.: Vi har tidigare skrivit om OnRobots gripverktyg, som är inspirerade av geckoödlans klätterförmåga!
Läs HÄR!

 

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!