Under en två månader lång kampanj kommer Felix tomatketchup att förpackas i gröna plastflaskor!

Rödaste produkten ska nu packas i gröna flaskor…

7 april, 2016

”Rödaste” produkten tomatketchup kommer vanligtvis i röda flaskor – men nu bryter Felix med traditionen och packar sin ketchup i gröna flaskor!
Under två månader kommer de nya knallgröna flaskorna från Felix att sticka ut i butikernas annars röda ketchuphyllor.
De gröna flaskorna är framtagna som en hyllning till företagets nya, miljövänligare förpackningar – men Felix försäkrar att innehållet är lika rött som alltid…

”Den gröna ketchupflaskan är vårt lilla sätt att tacka alla trogna konsumenter, som valt att köpa vår ketchup i svenska och mer miljövänliga förpackningar”, säger Agneta Påander, CSR-direktör på Orkla Foods Sverige

I 60 år har Felix tomatketchup tillverkats i Sverige. Fram tills för två år sedan importerades tomma ketchupflaskor från utlandet, men sedan 2014 formblåser Orkla Foods Sverige själva förpackningarna i företagets ketchupfabrik i Fågelmara. Det gör att utsläppen av koldioxid från transporter har minskat med 90 procent. Flaskan har dessutom en större kork, som gör den enkel att ställa upp och ner, vilket gör det lättare att få ut all ketchup. Miljön skonas och matsvinnet minskar.

För att ytterligare uppmärksamma vikten av att ta ansvar för miljön lanseras konsumenttävlingen #grönasteflaskan i Felix sociala medier i vecka 15. De, som delar med sig av sina bästa hållbarhetstips, tävlar om hoverboards och en elcykel.

”Alla har vi ett ansvar, att göra vad vi kan, för att skapa en bättre miljö. Oavsett om det handlar om att som företag minska på miljöpåverkan eller som konsument att dela med sig av sina bästa tips, som gör att vår vardag tär mindre på miljön. Tillsammans kan vi göra skillnad”, säger Agneta Påander.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!