Scanfill och danska Plus Pack lanserar nu rosa livsmedelförpackningar som stöd för Bröstcancerfonden.

Rosa livsmedelsförpackningar till stöd för Bröstcancerfonden

5 september, 2016

Ystasbaserade förpackningsmaterialtillverkaren Scanfill utökar nu sitt samarbete med danska Plus Pack genom att lansera rosa livsmedelsförpackningar i en gemensam satsning för att stödja Bröstcancerfonden.
Scanfill levererar årligen omkring 500 ton av sitt mineralbaserade förpackningsmaterial till Plus Pack.

”När vi fick en förfrågan från Plus Pack om ett samarbete för att stödja Bröstcancerfonden, så var vi självklart med på det. Nu kan Plus Packs kunder välja Scanfills förpackningsmaterial i rosa. Det blir visserligen en kostnadsökning för oss på Scanfill, men det bjuder vi på och våra kunder betalar inte mer för rosa förpackningar”, avslöjar Scanfills försäljningsansvarige Oscar Hugoson.
 
Förutom att mängder med rosa livmedelstråg och andra förpackningstyper nu kan stå fram i varuhusens hyllor och påminna om Bröstcancerfondens viktiga arbete, så har Plus Pack även lämnat ett bidrag på 100.000 danska kronor till fonden.

”Att på detta sätt kunna bidra till att sätta fokus på insamlingen till Bröstcancerfonden känns viktigt. Vi vet att ett stort antal kunder kommer att använda sig av denna möjlighet. Vi får se hur det totala utfallet blir efter september månad, men nog borde ett stort antal livsmedelsförpackningar i rosa ge alla konsumenter en påminnelse om insamlingen och positivt påverka oss att stödja Bröstcancerfonden”, menar Oscar Hugoson.

Scanfill, som är ett helägt dotterbolag till likaledes Ystadsbaserade Polykemi, utvecklar och erbjuder miljövänliga förpackningsmaterial, som består av 50 procent mineraler och hälften polymerer. Materialen kan användas för formning av exempelvis livsmedelstråg och andra förpackningstyper.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!