”Vi ser fram emot att ta ytterligare steg för att tillhöra ledarna i vår bransch inom hållbarhet”, säger Lennart Eberleh. (Bild Rottneros)

Rottneros inleder samarbete kring ökad cirkulär ekonomi

10 juni, 2022ANNONS

Förpacknings- och massakoncernen Rottneros har inlett ett samarbete inom området cirkulär ekonomi med forskningsinstitutet RISE och finansiella rådgivaren Söderberg & Partners.

Rottneros skriver att syftet med samarbetsprojektet är att tillsammans med Söderberg & Partners uppnå mätbara mål som ett led i koncernens hållbarhetsarbete och potentiellt öka aktieägarnas möjligheter till avkastning. Projektet kommer genomföras med hjälp av det oberoende och statligt ägda forskningsinstitutet RISE (Research Institutes of Sweden) som har omfattande expertis inom området cirkulär ekonomi.

”Utvecklingen för ökad cirkularitet ligger oss varmt om hjärtat och vi ser fram emot att ta ytterligare steg för att tillhöra ledarna inom hållbarhet i vår bransch. Rottneros övergripande mål är att nå en helt fossilfri produktion till år 2030”, säger Rottneros VD och koncernchef Lennart Eberleh.

Söderberg & Partners, som grundades 2004, är en av Sveriges ledande finansiella rådgivare och förmedlare av försäkringar och finansiella produkter och tjänster. Som ett led i samarbetet med Rottneros kommer de att investera i Rottnerosaktier.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!