Michael Berggren lämnar chefskapet för Vallviks Bruk för att bli plastchef för Ahlström-Munksjö-ägda Aspa Bruk vid Vättern, söder om Askersund.

Rottneros-koncernen söker ny fabriksdirektör till Vallviks Bruk

9 april, 2019ANNONS

Rottneros meddelar att fabriksdirektören för Vallviks Bruk, Michael Berggren, har bestämt sig för att tillträda en tjänst utanför Rottneros och därför kommer att lämna sin tjänst som fabriksdirektör. Michael Berggren har sex månaders uppsägningstid och kvarstår under den tiden i full kapacitet.

”Det har varit mycket utvecklande och givande att ha fått ansvara för utvecklingen av Vallviks Bruk efter att stora investeringar har gjorts. Det var inget enkelt beslut att nu tacka ja till uppdraget att bli platschef för Aspa Bruk, som är en del av Ahlström-Munksjö, men till slut har jag bestämt mig av personliga skäl. Jag är glad och stolt för det vi har åstadkommit i Vallvik under de senaste åren och jag kommer att sakna alla duktiga och glada kollegor”, säger Michael Berggren i en kommentar.

”Vallviks Bruk har under Michael Berggrens ledning snabbt utvecklats och stora insatser görs för att fabriken ska uppnå beslutade mål. Bruket har idag en stark och kompetent organisation och jag känner mig trygg med att Vallviks Bruk kommer att fortsätta utvecklas på den inslagna vägen”, säger Lennart Eberleh, VD och koncernchef för Rottneros AB.

Rottneros kommer nu omedelbart att inleda rekryteringen av en ny fabriksdirektör för Vallviks Bruk.

Vallviks Bruk ligger vid Bottenvikens kust, mellan Gävle och Hudiksvall. Vid bruket tillverkas långfibriga kemiska sulfatmassor som står för cirka 55 procent av Rottneros-koncernens produktion. Pappersmassan används bland annat för tillverkning av förpackningskartong.

 

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!