Jens Hallendorff tillträder den 1 juni som platschef för Rottneros Packaging i Sunne. (Bild Rottneros)

Rottneros rekryterar och satsar på förpackningar och innovation

29 maj, 2020ANNONS

Rottneros meddelar att man rekryterat en ny inköpsdirektör i koncernen och en ny platschef för Rottneros Packaging i Sunne. Förändringarna i koncernledningen görs för att framöver säkra generationsväxlingen inom inköp samt fokusera mera på satsningarna inom Packaging och Innovation.

Den 1 juni kommer Jens Hallendorff tillträda som platschef för Rottneros Packaging i Sunne och ingå i koncernledningen. Han kommer närmast från rollen som säljchef för högutbytesmassor inom Rottneros AB.

”Jens uppgift blir att leda utvecklingen av Packaging i nästa fas i och med att vi fördubblat vår produktionskapacitet. Med en bakgrund från AssiDomän, Stora Enso, Södra Cell och BillerudKorsnäs där han har jobbat med produktion, teknisk kundtjänst, produktutveckling och nu senast hos Rottneros med försäljning, är han den perfekta kandidaten för att leda Rottneros Packaging från projekt till verksamhet”, säger Rottneros VD och koncernchef Lennart Eberleh.

Nils Hauri, som är ansvarig för Innovation och strategiska projekt och som också varit platschef för Rottneros Packaging, kommer framöver att helt fokusera helt på innovation och strategiska projekt.

————————————————

Arvid Svanborg blir ny inköpsdirektör i Rottneros-koncernen.. (Bild LinkedIn)

Till ny inköpsdirektör i koncernen och med tillträde senast 1 november 2020 har Rottneros rekryterat Arvid Svanborg.

Rottneros skriver i sitt pressmeddelande att utnämningen av Arvid Svanborg är resultatet av en grundlig rekryteringsprocess. Den nuvarande inköpsdirektören Ingemar Eliasson har aviserat att han vill gå i pension i början av 2021, i samband med att han fyller 65 år.

Arvid Svanborg, som kommer att ingå i Rottneros koncernledning, kommer närmast från befattningen som VD för Västkustens Skog AB. Dessförinnan har han varit virkeschef inom BillerudKorsnäs, jobbat med råvarufrågor för IKEA i Asien samt varit anställd på Mellanskog.

”Jag är mycket glad att vi lyckats rekrytera Arvid till Rottneros. Han har en bred och gedigen bakgrund inom försörjningsfrågor i massa- och pappersindustrin samt relaterade verksamheter”, säger Lennart Eberleh.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!